{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El nadó de 3 mesos s'alimenta exclusivament de llet. Com ja deus saber, hem d'esperar que el sistema digestiu i immunològic del nadó sigui més madur per donar-li els primers sòlids. Fins als 4 o 5 mesos no convé donar-li el primer aliment que no sigui llet.

L'aliment més complet i beneficiós per al seu desenvolupament és la llet materna, que li aporta els nutrients que necessita de manera natural i, a més, el procés de donar-li el pit enforteix el vincle entre la criatura i la mare. No obstant això, moltes mares no tenen la sort de poder alletar els seus fills per problemes de poca segregació de llet, per això hi ha moltes marques que ofereixen llet de fórmula o artificial.

Als 3 mesos probablement ja s'haurà començat a adaptar a una rutina més marcada i espaiarà més les preses. Segurament ja serà més fàcil deduir les hores de les preses i començar a tenir un horari més definit. Com a referència, però no com a norma, als 3 mesos els nadons mengen cada 3 o 4 hores, el temps just que necessiten per pair la llet (tot i que la de fórmula costa més temps de pair). No obstant això, més que seguir una pauta per hores, és recomanable guiar-se per una alimentació a demanda del nadó. Moltes mares i pares se sorprenen perquè el pediatre els diu que el nounat als 3 o 4 mesos hauria de fer 5 preses al dia, quan el seu fill, en canvi, en fa 8 o més. Pensa que cada nadó té el seu ritme i que cada presa pot variar en quantitat de llet ingerida.

Com a consell relacionat amb els objectes que poden entrar en contacte amb la boca del nounat, és important que sigueu curosos amb la neteja, sobretot amb la del xumet i el biberó. Per això cal seguir unes senzilles normes d'higiene, però sense obsessionar-nos, ja que, perquè el nadó desenvolupi defenses, hem de deixar que entri en contacte amb els gèrmens que hi ha al seu voltant.

La norma general per netejar tetines, biberons i xumets és rentar-los amb aigua calenta i un sabó neutre, i esbandir-ho tot amb molta aigua. En el cas dels biberons la neteja és recomanable fer-la immediatament després de cada ús, perquè la llet no s'assequi i sigui més fàcil netejar-los. Per eixugar-los, cal deixar-los a l'aire i no amb un drap ni amb un mocador ja que podria contenir bacteris. Per esterilitzar tetines, biberons i xumets pots bullir-los en un cassó durant 5/10 minuts o utilitzar algun dels diversos esterilitzadors que hi ha al mercat.

http://www.bebesymas.com/edades/bebes-de-menos-de-6-meses/bebe-de-3-meses

Com es prepara?