{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Amb 4 mesos el nadó continua sent lactant, és a dir, s'alimenta exclusivament de llet materna o bé de fórmula.

A aquesta edat alguns nadons comencen a prendre alguna culleradeta de suc de taronja, que suposa la introducció de les fruites en la seva dieta. No obstant això, no hi ha cap problema a esperar que estigui totalment preparat, perquè la llet materna ja li aporta els nutrients que necessita fins als 6 mesos.

A partir d'aquest mes ens acostem més al moment de la introducció d'altres aliments, en què hem d'esperar a observar alguns senyals que ens indicaran si el nadó està preparat per als primers sòlids. Un d'aquests senyals és que el nadó pugui seure i aguanti el cap dret, també que no rebutgi la cullera amb la llengua (reflex d'extrusió), que sàpiga indicar quan està tip…

Un fet significatiu és que els 4 mesos del nadó solen coincidir amb el final de la baixa per maternitat a Espanya, ja que dura 16 setmanes. Tant el pare com la mare es poden beneficiar del permís de lactància mentre no ho facin simultàniament, però pot ser que les teves circumstàncies laborals no et permetin gaudir-ne.

En qualsevol cas, si has de reincorporar-te a la feina, és el moment per plantejar-te com organitzar l'alimentació de la criatura. Depenent dels horaris que tinguis et costarà més o menys: l'opció de donar el pit abans d'anar a treballar i a la tarda/nit en tornar reduirà les preses quan la mare no hi sigui. Per a les preses en què la mare no hi és, pots optar per utilitzar un tirallet o bé els biberons. Per descomptat, has de poder comptar amb la parella, una cangur, els avis, familiars, una mare de dia o les mestres de l'escola bressol perquè es facin càrrec del nadó durant les hores que tu vas a treballar.

 

Com es prepara?