{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Perquè un nadó a partir dels sis mesos comenci a menjar aliments sòlids, la mare i el pare han d'estar atents als senyals que els diuen que el seu fill està llest per a aquesta nova etapa de la seva vida. Alguns d'aquests senyals són, per exemple, que el nadó es quedi amb l'esquena dreta i que sàpiga mantenir el cap també dret. A més, ha de saber estar assegut, se li ha de veure l'interès per arribar als aliments sòlids i els pares fins i tot han de notar que el nadó fa gestos amb la boca com si volgués mastegar.

En aquesta etapa el nadó aprendrà nous hàbits de menjar i gaudirà tastant gustos nous. Al principi pot ser que hi hagi sabors que li interessin més que d'altres, però sempre convé continuar insistint perquè adquireixi bons hàbits, perquè s'acostumi a menjar de tot i perquè tasti noves textures.

És important tenir en compte que el pediatre és qui millor coneix les necessitats del teu fill, de manera que és qui millor et pot aconsellar. La manera d'introduir aquests nous aliments en la seva rutina diària és, al principi, en forma de purés o farinetes. Més endavant, quan el nadó comenci a tenir les primeres dentetes i aprengui a mastegar, podem introduir en la seva dieta els aliments a trossets petitets.

Concretament, seguint sempre les indicacions del pediatre, a partir dels quatre mesos li podem afegir al biberó cereals sense gluten, com els de blat de moro, arròs, soja o tapioca. A partir dels sis mesos poden començar a prendre cereals amb gluten com el blat, la civada, el sègol o l'ordi. La llet de fórmula durant els primers mesos de vida del nadó és la llet d'inici, i a partir dels sis mesos es canvia a la llet de continuació. Aquesta és també una alternativa a la llet materna a partir dels sis mesos. Un altre dels aliments que s'introdueixen al nadó a partir d'aquests sis mesos són els lactis elaborats amb llet de continuació. Una de les postres preferides dels nadons és Mi Primer® Danone, un aliment infantil ideal per acompanyar aquesta primera fase d'alimentació complementària.

En el cas de les fruites, en aquesta etapa podrà començar amb taronja, plàtan, poma i pera. Pel que fa a les verdures, el nadó pot començar a menjar-ne entre els cinc i els sis mesos, començant per la pastanaga, la mongeta tendra, el carbassó, el porro i la carbassa. De fet, el primer puré que se sol introduir en la dieta del nadó és el que s'elabora amb pastanaga, patata, mongetes tendres, una mica de pollastre i oli d'oliva.

Quant a la carn, a partir dels cinc o sis mesos podem introduir al puré de verdures el pollastre i el gall dindi, sempre cuit i ben triturat, és clar. La vedella s'acostuma a introduir a partir dels set mesos i el xai i el pernil dolç se solen introduir a partir dels nou mesos.

Com es prepara?