{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Normalment els pares es preocupen quan el seu petit té tos i volen fer-la desaparèixer com més aviat millor. Però cal tenir en compte que la tos és un mecanisme de defensa que té com a finalitat mantenir netes les vies respiratòries.

Per això, si el menut té un refredat comú, no hi ha motiu per alarmar-se, ja que hem de saber que la tos l'ajuda a expulsar els bacteris, la mucositat i les partícules estranyes.

De tota manera, sempre és millor anar al pediatre perquè pugui determinar si cal seguir algun tractament i definir la causa de la tos.

El que mai no s'ha de fer és substituir el tractament que t'ha recomanat el pediatre per remeis casolans, i tampoc no se li pot donar un xarop sense prèvia consulta i sense prescripció del pediatre, ni automedicar-lo.

Hi ha diferents tipus de tos: la seca, que irrita la gola; la productiva, que segueix la tos seca i es caracteritza per una abundant producció de moc; la convulsiva, amb una inspiració brusca i sonora després de la tos; i l'asmàtica, una tos seca acompanyada de "xiulets" i dificultat respiratòria.

Algunes precaucions per calmar la tos del teu nen

La tos es fa molesta per al petit i moltes vegades el desperta, de manera que haurem de mirar com suavitzar-la per fer-la suportable per al nadó.

Per això, podem seguir aquestes cures:

  • En cas de refredat, netejar-li bé el nas per alliberar-lo de la mucositat. La manera més eficaç en els nadons és amb una solució fisiològica d'aigua marina i aspirar la mucositat amb un aspirador especial.
  • Mantenir un ambient humit a l'habitació del petit. Si no tenim humidificador i som a l'hivern, podem col·locar sobre el radiador un got d'aigua amb unes fulles d'eucaliptus o amb una cullerada de Vicks VapoRub, que, a més d'ajudar a no ressecar-li la gola, l'ajudarà a respirar millor.
  • Hem de procurar que el petit estigui ben hidratat perquè les mucoses es ressequin menys i li oferirem més líquids.
  • No hem de forçar el menut a menjar.

Com es prepara?