{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Teniu els nens per casa i no sabeu com entretenir-los?

Us recomano motivar-los amb alguna cosa que els aporti coneixement i que alhora els diverteixi, com jo faig amb els meus nebots o amb els fills de les meves amigues. Amb l'arribada de la primavera i el bon temps, per què no els animeu a fer-se càrrec d'una planta i, si s'hi animen, a començar a crear el seu petit hort?

Crec que és una activitat perfecta per començar a prendre consciència de la importància d'elegir tots els elements que intervenen, així com les llavors, la terra, la localització adequada i les atencions de la planta…
A més de tenir-los entretinguts, aprendran una lliçó molt important: saber d'on vénen els aliments que mengen.

Anem pas a pas. En primer lloc, ensenyeu-los a col·locar un recipient ampli al balcó o a la terrassa de casa, en una zona on la planta pugui tenir un mínim de cinc hores de sol al dia. Com que són els primers passos d'aquest petit hort, trieu una llavor de temporada que no requereixi una atenció extrema i que sigui fàcil de cuidar. Per començar, per què no ho intenteu amb llavors de julivert o de tomàquet? Us recomano que visiteu la pàgina de Danonino per no perdre-us cap dels passos.

En la botiga que tinguis més a prop t'informaran també del millor adob per a cada cas. No totes les llavors necessiten el mateix tipus de terra ni tampoc la mateixa freqüència de reg.

Ensenyeu-los a controlar si la terra dels recipients es queda massa seca, si amb la calor noten que la planta necessita més aigua… Amb aquest fàcil exercici els ajudareu a prendre consciència de la importància d'aquests factors en el correcte desenvolupament i la maduració de les llavors.

Si noteu que aquest exercici de vigilància permanent els motiva, intenteu muntar el vostre petit hort ecològic a casa: planteu mongetes, maduixes, patates… Són llavors que no requereixen un manteniment gaire delicat i que us ajudaran a introduir tots aquests aliments en els seus plats del dia a dia. Si per problemes d'espai no podeu ampliar l'hort, acosteu-vos a les entitats locals vinculades a la natura del vostre municipi i pregunteu alternatives.
Segur que hi ha activitats relacionades amb les plantes més a prop del que us imagineu.

Gaudiu-ne com si tornéssiu a ser petits!

 

Laia
Community Manager de Danone

Com es prepara?