{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Una cosa tan senzilla com aprendre a organitzar-se és un dels temes més interessants per a qualsevol família. És molt necessari per a qui pretengui millorar el dia a dia, evitar diversos problemes, estalviar temps i disgustos i aconseguir, en general, el benestar de tots.

L’organització, com gairebé tot en aquesta vida, és qüestió d’aprenentatge i de models ben definits que aconsegueixin motivar-nos. La clau està a saber organitzar-se i ser responsable. Sembla una tasca difícil al principi, però només cal reaprendre i marcar-se metes fermes però assequibles.

Com planificar-se bé

En tota bona organització es dóna gairebé sempre la mateixa circumstància: totes les persones són, al cap i a la fi, capaces de fer tasques superiors a les que semblava que podien portar a terme. Això sí, sempre hi ha una condició sine qua non, i és que qui no és responsable i ordenat en l’àmbit privat, és a dir, qui no té en un lloc segur la seva roba, els seus llibres i els seus efectes personals, en general, difícilment sabrà organitzar-se i serà eficaç en altres àmbits. El primer per aconseguir-ho és posar unes normes i un seguiment o controlar-ne el compliment. L’únic que cal després és establir un hàbit ferm i tenaç, capaç de mantenir l’ordre après.

Coses pràctiques

Parlem del desordre de tota la família que acaba per dominar el dia a dia de la vostra vida a casa. És molt senzill posar-hi fi: els pares sou els primers que podeu produir el canvi, ajudant en una cosa tan simple com, per exemple, tornar a deixar cada cosa al seu lloc. Es comença de manera fàcil: quan s’obre el tub de la pasta de dents, no es deixa obert, perquè no es perdi el tap; o les sabatilles d’estar per casa, que no acabin perdudes en qualsevol lloc i que siguin on han de ser. Si cal, penja un post-it a la nevera, al mirall del bany o al capçal del llit que digui: “Cada cosa al seu lloc, i un lloc per a cada cosa”. No hem d’oblidar mai aquesta idea i, sobretot, hem de saber mantenir-la; aquesta és l’estratègia estrella de tota bona organització.

Els fills

Tot depèn del fet que els pares canviïn d’actitud i que, amb el seu exemple, ensenyin als fills una manera més responsable d’organitzar-se. Fins ara, el que han vist a casa és un desordre total i per això no saben què és deixar cada cosa al seu lloc; no coneixen aquesta opció, simplement no han vist el pare o la mare fent-ho. Per això, així que vegin els seus pares ordenar i organitzar, també començaran ells a canviar.

3 passos per organitzar-se bé en família:

  • Decisió clara i ferma per part vostra pel que fa a canviar d’actitud. Així us convertireu en exemple i referent per als vostres fills. Que vegin tots els canvis.
  • Feu que cada un sigui responsable de la seva pròpia organització. Acordeu un dia a la setmana per comprovar que les habitacions estan ben endreçades.
  • Premieu-los pels canvis que vagin aconseguint. Feu que se sentin orgullosos i que quan vinguin a casa els avis, o qui sigui, els convidin a la seva habitació perquè puguin veure la capacitat que tenen d’organitzar-se ara.

Com es prepara?