{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Una cosa tan senzilla com aprendre a organitzar-se és un dels temes més interessants per a qualsevol família. És molt necessari per a qui pretengui millorar el dia a dia, evitar diversos problemes, estalviar temps i disgustos i aconseguir, en general, el benestar de tots.

L’organització, com gairebé tot en aquesta vida, és qüestió d’aprenentatge i de models ben definits que aconsegueixin motivar-nos. La clau està a saber organitzar-se i ser responsable. Sembla una tasca difícil al principi, però només cal reaprendre i marcar-se metes fermes però assequibles.

Com planificar-se bé

En tota bona organització es dóna gairebé sempre la mateixa circumstància: totes les persones són, al cap i a la fi, capaces de fer tasques superiors a les que semblava que podien portar a terme. Això sí, sempre hi ha una condició sine qua non, i és que qui no és responsable i ordenat en l’àmbit privat, és a dir, qui no té en un lloc segur la seva roba, els seus llibres i els seus efectes personals, en general, difícilment sabrà organitzar-se i serà eficaç en altres àmbits. El primer per aconseguir-ho és posar unes normes i un seguiment o controlar-ne el compliment. L’únic que cal després és establir un hàbit ferm i tenaç, capaç de mantenir l’ordre après.

Coses pràctiques

Parlem del desordre de tota la família que acaba per dominar el dia a dia de la vostra vida a casa. És molt senzill posar-hi fi: els pares sou els primers que podeu produir el canvi, ajudant en una cosa tan simple com, per exemple, tornar a deixar cada cosa al seu lloc. Es comença de manera fàcil: quan s’obre el tub de la pasta de dents, no es deixa obert, perquè no es perdi el tap; o les sabatilles d’estar per casa, que no acabin perdudes en qualsevol lloc i que siguin on han de ser. Si cal, penja un post-it a la nevera, al mirall del bany o al capçal del llit que digui: “Cada cosa al seu lloc, i un lloc per a cada cosa”. No hem d’oblidar mai aquesta idea i, sobretot, hem de saber mantenir-la; aquesta és l’estratègia estrella de tota bona organització.

Els fills

Tot depèn del fet que els pares canviïn d’actitud i que, amb el seu exemple, ensenyin als fills una manera més responsable d’organitzar-se. Fins ara, el que han vist a casa és un desordre total i per això no saben què és deixar cada cosa al seu lloc; no coneixen aquesta opció, simplement no han vist el pare o la mare fent-ho. Per això, així que vegin els seus pares ordenar i organitzar, també començaran ells a canviar.

3 passos per organitzar-se bé en família:

  • Decisió clara i ferma per part vostra pel que fa a canviar d’actitud. Així us convertireu en exemple i referent per als vostres fills. Que vegin tots els canvis.
  • Feu que cada un sigui responsable de la seva pròpia organització. Acordeu un dia a la setmana per comprovar que les habitacions estan ben endreçades.
  • Premieu-los pels canvis que vagin aconseguint. Feu que se sentin orgullosos i que quan vinguin a casa els avis, o qui sigui, els convidin a la seva habitació perquè puguin veure la capacitat que tenen d’organitzar-se ara.

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre