{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El bon temps convida a fer activitats a l'aire lliure i a gaudir de la natura. Un dels costums més coneguts del nostre país és anar-se'n de pícnic amb amics o familiars. I, la veritat, és una opció diferent del que és habitual, que ens permet allunyar-nos de les preocupacions i de l'estrès del dia a dia i que, a més, resulta divertida i saludable.

Alguns dels avantatges que ens ofereix gaudir d'un dia de pícnic és que resulta còmode, casolà i econòmic. I si no volem moure'ns a una zona de muntanya, hi ha moltes zones verdes gairebé a totes les ciutats amb prestacions que ens facilitaran gaudir del nostre dia lliure. A més, és totalment recomanable anar a la trobada amb roba còmoda i lleugera. Fantàstic, no?

Per gaudir d'un bon pícnic és imprescindible tenir ben preparat tot el que necessitem. Un consell: no us excediu amb el menjar, no en porteu més del necessari. Opteu per un menú lleuger i amb productes de la temporada: una amanida completa (amb enciam, tomàquet, trossos de pollastre, una mica de tonyina i algunes olives), o bé una amanida de pasta, unes quantes peces de fruita (meló, síndria, prunes, préssecs, prunes…) i una truita de patates, plat típic dels pícnics. Us proposo que les postres les feu vosaltres mateixes. Una idea fàcil i que agradarà a tots és preparar un pa de pessic de iogurt i unes magdalenes casolanes, això sí, amb un toc final personal.                        

Evidentment, hem de tenir present la importància de conservar i transportar els aliments en envasos i materials que ens permetin conservar-ne la qualitat, com cistelles, neveres, carmanyoles… Avui dia podeu trobar dissenys molt bonics i idees ben originals i fàcils d'aconseguir, fins i tot per internet.

A més, si aneu amb nens, una manera d'implicar-los i motivar-los per a l'ocasió és que us ajudin a preparar-ho tot i se sentin partícips i responsables de l'activitat. Els agradarà i els entusiasmarà. El pícnic, a més, serà ideal per compartir jocs tradicionals amb els vostres fills, als quals jugàveu de petits. Ara bé, per garantir un èxit total de la sortida us recomano que porteu algun joc "de taula", una pilota… I si us animeu del tot, fins i tot podeu optar per una activitat o joc més físic. Us ho passareu molt bé!

Finalment, recordeu-vos de recollir tot el que embruteu. És important deixar l'espai tal com ens agradaria trobar-lo: net i ordenat. El respecte al medi ambient és cosa de tots.

Que gaudiu!

Com es prepara?