{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Com ja sabeu, els organismes dedicats a la infància, tant nacionals com internacionals, recomanen la lactància materna com a mínim durant els sis primers mesos de vida del nadó. Una de les maneres d'estimular i potenciar la lactància materna, l'afecció i el vincle matern i patern és precisament utilitzant un fulard per portar el nadó ben a prop del cos de la mare o del pare.


Aquesta proximitat té beneficis per al nadó, però també per als seus pares. D'una banda, el nadó se sentirà segur a prop de la mare o del pare i protegit; aquesta sensació l'ajudarà a créixer segur de si mateix i a gaudir del passeig o de les feines de casa, sense deixar de sentir l'escalfor de la mama. Un dels motius pels quals els nadons ploren menys quan els portem amunt i avall recollits en un fulard és perquè el balanceig que noten amb el moviment dels pares els recorda el que experimentaven quan eren dins la panxeta de la mare.


A més, en sentir a prop els batecs del cor o l'olor de la mare se senten més tranquils i calmats. Un altre dels beneficis per al nadó és el de la postura. Com que va en posició vertical i acompanyat dels moviments constants dels pares, el nadó sent com s'estimula el seu sistema digestiu, i això l'ajuda a expulsar més fàcilment els gasos.


D'altra banda, els pares també es beneficien del fulard portabebès per diversos motius: és més fàcil moure's per la ciutat, ja que s'estalvien les barreres arquitectòniques que es poden trobar amb el cotxet (escales, voreres, carrers estrets, etc.), i per la posició en què va el nadó i si es col•loca adequadament el fulard, l'esquena de l'adult queda recta i s'eviten els molestos mals d'esquena. Amb el fulard s'adquireix molta més mobilitat i augmenta el vincle matern i patern…


Els inconvenients que pot tenir fer ús del fulard són ben pocs, i alguns són molt superflus: no és com amb el cotxet, que pots aprofitar la cistella per ficar-hi les bosses d'anar a comprar, no tens enlloc on deixar el nadó si t'has de provar una peça de roba o si vols seure per fer un cafè en un establiment. Però com en tots els temes de la criança, es pot trobar l'equilibri utilitzant els sistemes que siguin més pràctics en cada cas. És a dir, es pot utilitzar un sistema o un altre depenent d'on s'hagi d'anar o de la durada del passeig, de manera que es pugui aplicar cada sistema depenent de la necessitat.


La veritat és que moltes mares que han utilitzat el fulard repeteixen, i a més el recomanen. Com ja sabeu, molts consells de les mares més experimentades serveixen perquè moltes altres aprenguin o coneguin nous sistemes. Per aquest motiu, em pregunto quins altres avantatges t'agradaria compartir amb altres mares sobre l'ús del fulard?


Font | materdoula.com

Com es prepara?