{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES

La banyera i el canviador són dos elements imprescindibles durant els primers anys de vida, ja que, a més d'utilitzar-los per a la cura i la higiene del nadó, estan directament relacionats amb els moments en què el nadó se sent estimat i relaxat. Cada vegada hi ha productes més especialitzats que faciliten la feina als pares i als cuidadors.


Banyeres


Les banyeres més adequades són fetes de propilè, que és un material termoplàstic que garanteix la higiene. Han de ser resistents i tenir una estructura estable que eviti deformacions i balancejos.


És millor que la forma de la banyera s'adapti al cos del nadó per intentar facilitar que hi quedi assegut i que no rellisqui sota l'aigua.
Si la banyera té un orifici de desguàs, sempre serà més còmode buidar-la. Aquest orifici pot estar connectat amb un tub o no, però, en qualsevol cas, és important assegurar-nos que no perd aigua.


Hi ha molts tipus de banyeres: les que es poden recolzar sobre qualsevol superfície plana horitzontal i estable, les que s'adapten a la banyera gran de casa, les que tenen una estructura de suport a terra o fins i tot les banyeres inflables per als qui necessiten ocupar poc espai.


Canviadors


Un petit matalàs de goma-escuma folrat de PVC que no sigui tòxic i col•locat en una superfície còmoda és el tradicional canviador dels més petits. Materials que es puguin rentar, tous i resistents per aconseguir que els moments d'higiene i l'estona de després del bany siguin relaxants i especials per a ells.


El model més bàsic de tots és el matalàs-canviador, que pots col•locar en qualsevol superfície plana gran i estable. Un altre de perfecte per a viatges és el canviador inflable, fet de PVC i amb una vàlvula que permet d'inflar-lo i desinflar-lo. Si vols un canviador més complet que no ocupi gaire espai, també pots trobar el canviador amb potes, que té compartiments per guardar-hi els productes necessaris per a la higiene. Es plega fàcilment i es pot col•locar en qualsevol lloc. Finalment, hi ha la bossa-canviador, l'opció més còmoda per portar-ho tot en una maleteta o motxilla.


A banda del que hem explicat, hi ha banyeres i canviadors dos en un que, tot i que ocupen més espai, són molt còmodes i completes. A més, si tens espai a casa pots trobar mobles banyera amb canviador i calaixos que, després d'utilitzar-los, es converteixen en un moble més de l'habitació del nadó.


Hi ha moltíssims productes al mercat i cada vegada és més fàcil trobar el que s'ajusta millor a les vostres necessitats. El primer que has de fer és decidir quin tipus de banyera i canviador necessites depenent de l'edat de la criatura i de l'espai disponible a casa. D'aquesta manera podràs buscar el model que més t'agradi en un catàleg o revista.


Esperem haver-te ajudat i que les sessions de carícies amb el teu fill siguin superrelaxants!

Com es prepara?