{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El sentit de l'oïda és el primer que desenvolupen els nadons. Si als 4 mesos de gestació els fetus ja senten sons, als 2 mesos d'edat són capaços de reconèixer melodies. Els experts en musicoteràpia afirmen que és positiu estimular el sentit de l'oïda del nadó per afavorir el seu desenvolupament físic i psicològic. Don Campbell, l'autor de "L'efecte Mozart", va comprovar que els nadons recorden melodies que han sentit des del ventre de la mare i que les cançons que els resulten familiars d'abans de néixer els ajuden a dormir.


Per la seva banda, la musicoterapeuta i autora del llibre "Cómo educar a tus hijos con la música", Pilar Carrasco, afirma que la música fa créixer intel•lectualment i estimula la capacitat de resposta del nadó, a més d'afavorir la seva creativitat.


Altres beneficis que s'han comprovat al llarg de les últimes dècades són que no només afavoreix les capacitats mentals de la criatura perquè redueix l'estrès i facilita la concentració, sinó que en el camp psicomotor també presenta avantatges. El ritme que proporciona la música afavoreix el sentit de l'equilibri i del moviment, així que, escoltant-ne estaran més preparats per caminar.


Què pots fer per estimular el nadó amb la música?


A partir dels 4 mesos de gestació pots posar-li música al fetus, amb un cinturó musical o amb uns auriculars col•locats al ventre. Els experts recomanen melodies clàssiques més aviat pausades, de Mozart, Vivaldi, Beethoven, Bach o Txaikovski.


Durant els primers mesos pots cantar-li cançons de bressol o temes musicals instrumentals que li puguin recordar els batecs del cor de la mare. Com per exemple "Cançó de bressol" de Brahms o "El somni d'una nit d'estiu" de Mendelssohn.


També pots estimular la parla cantant-li cançons inventades que facin referència a l'activitat que feu o l'espai on sou. Les paraules lligades a un so agradable afavoriran el seu record. Si poses música mentre està jugant, estarà més concentrat en l'activitat que efectua i crearà un clima de tranquil•litat.


No desaprofiteu aquests primers mesos del nadó, ja que el seu cervell és com una esponja, li costarà molt poc aprendre i desenvoluparà les seves facultats.

Com es prepara?