{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

El sentit de l'oïda és el primer que desenvolupen els nadons. Si als 4 mesos de gestació els fetus ja senten sons, als 2 mesos d'edat són capaços de reconèixer melodies. Els experts en musicoteràpia afirmen que és positiu estimular el sentit de l'oïda del nadó per afavorir el seu desenvolupament físic i psicològic. Don Campbell, l'autor de "L'efecte Mozart", va comprovar que els nadons recorden melodies que han sentit des del ventre de la mare i que les cançons que els resulten familiars d'abans de néixer els ajuden a dormir.


Per la seva banda, la musicoterapeuta i autora del llibre "Cómo educar a tus hijos con la música", Pilar Carrasco, afirma que la música fa créixer intel•lectualment i estimula la capacitat de resposta del nadó, a més d'afavorir la seva creativitat.


Altres beneficis que s'han comprovat al llarg de les últimes dècades són que no només afavoreix les capacitats mentals de la criatura perquè redueix l'estrès i facilita la concentració, sinó que en el camp psicomotor també presenta avantatges. El ritme que proporciona la música afavoreix el sentit de l'equilibri i del moviment, així que, escoltant-ne estaran més preparats per caminar.


Què pots fer per estimular el nadó amb la música?


A partir dels 4 mesos de gestació pots posar-li música al fetus, amb un cinturó musical o amb uns auriculars col•locats al ventre. Els experts recomanen melodies clàssiques més aviat pausades, de Mozart, Vivaldi, Beethoven, Bach o Txaikovski.


Durant els primers mesos pots cantar-li cançons de bressol o temes musicals instrumentals que li puguin recordar els batecs del cor de la mare. Com per exemple "Cançó de bressol" de Brahms o "El somni d'una nit d'estiu" de Mendelssohn.


També pots estimular la parla cantant-li cançons inventades que facin referència a l'activitat que feu o l'espai on sou. Les paraules lligades a un so agradable afavoriran el seu record. Si poses música mentre està jugant, estarà més concentrat en l'activitat que efectua i crearà un clima de tranquil•litat.


No desaprofiteu aquests primers mesos del nadó, ja que el seu cervell és com una esponja, li costarà molt poc aprendre i desenvoluparà les seves facultats.

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre