{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Portar el nadó a sobre és un costum que hem adoptat des dels inicis de la història de la humanitat. Els nadons, indefensos al món, eren vigilats constantment pels pares, que no tenien més remei que traginar-los sempre amb ells. La calor i el contacte que el nadó percebia del pare o la mare reforçaven el seu vincle i li permetien de sentir-se protegit i segur.


Un portabebès fa que el pare o la mare, pel fet d'estar tan a prop del nadó, pugui percebre les seves necessitats en tot moment i atendre-les de seguida. La criatura se sentirà tan segura que no haurà de plorar per demanar el que vol.


Cada vegada més experts en nadons i pediatres recomanen transportar el nadó d'aquesta manera, tant quan és un nounat com quan és més gran. Transportar o traginar el nadó, malgrat el que creuen alguns, és una pràctica molt saludable, que s'aconsella per alleujar problemes ja existents. Si bé hi ha alguns articles de puericultura dels quals podem prescindir per la poca utilitat que els donarem, el portabebès és una aposta rendible: resultarà útil, econòmic i, a més, serà favorable per al desenvolupament del nadó.


No tots els portabebès són iguals, hem de tenir-ne un que sigui ergonòmic i que ens garanteixi la postura correcta de l'esquena del nadó, en forma de C. La seva panxeta ha de quedar enganxada a l'adult. Aquest és un aspecte que has de tenir en compte quan provis el portabebès. Ha de ser ajustable a les seves cametes i també a la teva esquena, perquè no et faci mal. Busca'n un que no sigui rígid i que s'adapti als moviments del nadó sense aixafar-lo, i que li reculli el caparró.  


La seguretat és molt important en un portabebès. Busca la qualitat per damunt de tot. Tot i que no hi ha un model ideal de portabebès, pots deixar-te aconsellar per algun expert en la matèria o per la llevadora.

Com es prepara?