{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Quan decidim tenir un fill comença el procés, pas a pas, per aconseguir-ho. El primer i més important és aconseguir que es produeixi l’embaràs. El procediment el tenim ben assimilat, però de vegades no tenim en compte un factor important: els períodes de temps. Hem de saber les dates en què ovulem, perquè per concebre és molt important aprendre a triar el moment correcte. A partir d’aquí podrem crear la nostra pròpia calculadora d’embaràs.

Calculadora d’ovulació

L’ovulació és el procés pel qual es produeixen els canvis hormonals que fan que l’ovari alliberi un òvul. Aquest òvul s’allibera en cada cicle menstrual i el procés perquè això passi comprèn uns 12-16 dies abans del començament del període següent. Els òvuls s’emmagatzemen als ovaris, on un d’ells creix i madura. A mesura que s’acosta l’ovulació, el cos segrega quantitats cada vegada més grans d’estrògens, l’hormona reproductiva.

Per tant, en cada cicle hi ha només uns dies durant els quals la dona es pot quedar embarassada: els dies anteriors a l’ovulació i el mateix dia que té lloc. Aquests dies comprenen un total de 6, que serà per tant el període més fèrtil per concebre.

Com podem calcular quan ovulem? El primer que hem de saber és quant dura el nostre cicle menstrual. Per fer-ho, hem de comptar el nombre de dies que transcorren entre el primer dia de sagnat i el dia anterior a l’inici del sagnat següent, el de la propera regla. S’acostuma a dir que aquest període dura 28 dies, però per a cada dona és diferent.

Es calcula que l’ovulació té lloc cap al dia 14 del cicle menstrual. Per tant, si ja saps exactament quant de temps dura el teu cicle, podràs comptar els dies exactes. Intenta concebre durant els dies propers a la data assenyalada i durant el dia exacte.

Calculadora d’embaràs

Una vegada aconseguida la fecundació, el pas següent és el de l’embaràs. Es tracta del període més llarg de tots, nou mesos al llarg dels quals es produeixen canvis físics i hormonals que va bé conèixer.

En aquest cas, la millor calculadora d’embaràs que hi ha són les dades que ens proporcionarà el metge mitjançant una ecografia, que establirà el temps que ha passat des que va començar l’embaràs. No obstant això, podràs esbrinar tu mateixa en quina setmana d’embaràs ets tenint en compte l’última vegada que vas tenir el període i la data actual. Això sí, en tots dos casos serà una estimació aproximada.

Entre els primers símptomes de l’embaràs hi ha les nàusees (que són típiques del primer trimestre), l’augment de volum dels pits, els canvis d’humor, la variació de la gana, l’ardor d’estómac, un canvi en el fluid vaginal o irritabilitat.

Pel que fa a l’evolució del nadó durant el primer mes d’embaràs, amb prou feines se’n distingeix la forma, perquè encara no té les extremitats definides. Al llarg de les primeres quatre setmanes comencen a formar-se els òrgans principals, com ara el cor i l’estómac. També es comencen a crear el sistema nerviós i a desenvolupar els òrgans sensorials. Al final del primer mes ja podem parlar d’embrió. Encara no té ni ulls ni boca i fa de dos a cinc mil·límetres.

Calculadora de part

L’últim pas! El metge ens dirà la data aproximada en què tindrà lloc el part. Tot i que també podràs deduir-la tu mateixa si tens en compte tot el que hem dit fins ara. Considerant que l’embaràs dura unes 40 setmanes, per calcular la data del part només haurem de sumar 280 dies a la data d’inici de l’última menstruació. També podrem fer-ho afegint 266 dies al dia exacte de la concepció, si és que el sabem.

Amb aquests mètodes podràs crear la teva pròpia calculadora d’embaràs, però recorda que en cas de dubte, el teu metge serà la persona que millor sabrà guiar-te abans, durant i després de l’embaràs.

Com ens hem de cuidar durant l’embaràs?

Al llarg d’aquests nou mesos no només hem d’estar pendents de la data en què tenim previst parir, també convé vigilar la salut. Durant l’embaràs és molt important cuidar-nos tant per dins com per fora. Un dels punts clau és l’alimentació. Una dieta rica en fruites, verdures, vitamines i fibra ens ajudarà a sentir-nos més enèrgiques i a mantenir el cos en bones condicions per acollir-hi el nadó.

La hidratació és un altre dels punts clau, sobretot durant la lactància. Sabies que la llet materna es compon d’un 87 % d’aigua? Per això és fonamental mantenir-se hidratada no solament durant l’embaràs, sinó també després. Beure prou aigua ajuda a compensar la producció de llet de la mare. L’aigua Font Vella, com que és una aigua lliure d’impureses, equilibrada, de mineralització feble i baixa en sodi, és ideal per preparar biberons i per hidratar-nos de manera segura i saludable.

*L’aigua contribueix a mantenir les funcions físiques i cognitives normals, amb una ingesta diària mínima de 2 litres d’aigua al dia procedent de qualsevol font.

Com es prepara?