{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El plor és una dels primers indicadors que anuncien l'arribada d'un nadó a casa. Els plors dels nadons no són res més que la seva manera de comunicar-se i de dir als seus pares quines necessitats tenen: tinc gana, tinc son, tinc fred, estic avorrit, necessito afecte, em molesta una cosa, porto el bolquer moll, etc. Plorar és la seva manera de dir-li al pare i a la mare què li passa, i amb el temps i l'experiència els pares s'acostumen a diferenciar el tipus de plor i el ritme. De manera que, depenent de com plori, segur que la mare i el pare sabran què li passa.

No hem d'angoixar-nos si al principi no sabem diferenciar el tipus de plor del nadó; el més important és que els pares observin què li pot passar i a partir d'aquí actuïn per calmar-lo. És evident que els plors provocats per gana, fred, son o pel bolquer moll són ràpids de calmar. Si té gana, donant-li menjar es calmarà; si té son i li afavorim els estímuls perquè dormi, també ho farà, i si li canviem el bolquer que li molesta, possiblement es calmarà de seguida.

Però si el nadó té totes les seves necessitats ateses i no està malaltó però continua plorant, tenim diferents maneres per calmar-lo. Cada mare utilitza els seus propis instints per calmar el nadó. Una de les tècniques que sol funcionar molt bé és reproduir l'estada a l'úter matern. Això es pot fer de diferents maneres, com per exemple gronxant el nadó. Hi ha moltes cultures que envolten el nadó amb una manteta o un llençol per tenir-lo ben agafat i donar-li la sensació de seguretat que tenia dins de la mare. També funciona estirar el nadó damunt la mare o el pare, ja que els batecs del cor, els sons i l'olor de la mare li recordaran la seva plàcida estada a l'úter matern.

El balanceig és un altre dels moviments que se solen utilitzar i que funcionen bastant bé per calmar-los quan ploren. Els braços de la mare o el pare acostumen a tenir una màgia especial per als fills. I quan estan en braços i noten que els gronxen, amb l'escalfor, l'olor i la sensació de seguretat, els nadons solen calmar-se. Altres consells que se solen donar són, per exemple, fer-li un massatge al nadó, calmar-lo amb un bany, mostrar-li joguines cridaneres amb colors vius, deixar que es reflecteixi en un mirall (això pot cridar-li molt l'atenció), etc. Què fas tu per calmar el teu fill? Quins altres consells hi afegiries?

Com es prepara?