{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

El plor és una dels primers indicadors que anuncien l'arribada d'un nadó a casa. Els plors dels nadons no són res més que la seva manera de comunicar-se i de dir als seus pares quines necessitats tenen: tinc gana, tinc son, tinc fred, estic avorrit, necessito afecte, em molesta una cosa, porto el bolquer moll, etc. Plorar és la seva manera de dir-li al pare i a la mare què li passa, i amb el temps i l'experiència els pares s'acostumen a diferenciar el tipus de plor i el ritme. De manera que, depenent de com plori, segur que la mare i el pare sabran què li passa.

No hem d'angoixar-nos si al principi no sabem diferenciar el tipus de plor del nadó; el més important és que els pares observin què li pot passar i a partir d'aquí actuïn per calmar-lo. És evident que els plors provocats per gana, fred, son o pel bolquer moll són ràpids de calmar. Si té gana, donant-li menjar es calmarà; si té son i li afavorim els estímuls perquè dormi, també ho farà, i si li canviem el bolquer que li molesta, possiblement es calmarà de seguida.

Però si el nadó té totes les seves necessitats ateses i no està malaltó però continua plorant, tenim diferents maneres per calmar-lo. Cada mare utilitza els seus propis instints per calmar el nadó. Una de les tècniques que sol funcionar molt bé és reproduir l'estada a l'úter matern. Això es pot fer de diferents maneres, com per exemple gronxant el nadó. Hi ha moltes cultures que envolten el nadó amb una manteta o un llençol per tenir-lo ben agafat i donar-li la sensació de seguretat que tenia dins de la mare. També funciona estirar el nadó damunt la mare o el pare, ja que els batecs del cor, els sons i l'olor de la mare li recordaran la seva plàcida estada a l'úter matern.

El balanceig és un altre dels moviments que se solen utilitzar i que funcionen bastant bé per calmar-los quan ploren. Els braços de la mare o el pare acostumen a tenir una màgia especial per als fills. I quan estan en braços i noten que els gronxen, amb l'escalfor, l'olor i la sensació de seguretat, els nadons solen calmar-se. Altres consells que se solen donar són, per exemple, fer-li un massatge al nadó, calmar-lo amb un bany, mostrar-li joguines cridaneres amb colors vius, deixar que es reflecteixi en un mirall (això pot cridar-li molt l'atenció), etc. Què fas tu per calmar el teu fill? Quins altres consells hi afegiries?

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre