{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Pot semblar molt complicat que el nadó segueixi uns hàbits alimentaris saludables, i això té molt a veure amb el paper i la influència que hi tenen els pares.

Per exemple, segons un estudi dut a terme per experts de la University of Wales (Regne Unit), les preferències per uns aliments determinats en els adults depenen de l'experiència que tinguessin amb aquests mateixos aliments durant la infància. Per això, els pares han de donar exemple als nens amb hàbits alimentaris saludables, perquè s'ho prenguin com una rutina i una cosa normal en el seu dia a dia.

En aquest sentit, un aspecte molt important que cal tenir en compte és que s'ha d'acostumar els nens que els àpats no incloguin aliments excessivament dolços o salats.

La llet materna* o bé, si no se n'hi pot donar, les llets d'inici, cobreixen les necessitats del lactant fins als 6 mesos de vida. A partir d'aquesta edat la llet és insuficient com a únic aliment, i és per això que als 4-6 mesos es comença a introduir l'alimentació complementària. En aquest moment, de manera progressiva i separada, sense unes pautes estrictes, s'aniran introduint nous aliments tot començant, generalment, per la fruita i els cereals.

Aquest canvi és necessari, perquè el nadó ho exigirà progressivament, ja que les seves necessitats nutricionals van canviant.
També és el moment en què es poden començar a introduir la llet de continuació i lactis frescos fermentats amb llet de continuació de tipus 2 com Mi Primer® Danone. Aquest iogurt té una textura similar a la del iogurt convencional, i el petit començarà a tastar-lo sense els inconvenients que suposaria haver de donar-li un iogurt convencional (elaborat amb llet de vaca), perquè, tal com confirma ESPGHAN, l'organisme del nadó encara és massa immadur per assimilar correctament la llet de vaca pel seu alt contingut en proteïnes i per alguns minerals com el sodi.

Els horaris dels àpats són essencials

Els hàbits alimentaris estan condicionats pels horaris dels àpats. És molt important marcar uns horaris fixos en els àpats del nadó perquè es creï una rutina essencial en la seva alimentació.

Els pares han de tenir molt clar que el canvi d'aquesta rutina pot provocar inseguretat en el menut, igual que els canvis de rutina a l'hora d'anar a dormir.

Per això, les preses han de ser molt regulars, perquè, si són massa espaiades, el nadó es pot posar de mal humor per la gana.
De totes maneres, a mesura que el nen es va fent gran, es podrà ser més flexible amb els horaris dels àpats.
A més, quan el nen comença a menjar com els pares, adquireix hàbits dels adults com ara el de picar. El nen anirà picant tot el que pugui quan s'endarrereixi la seva hora de menjar, de manera que acabarà per no menjar res perquè ja estarà tip i, a més, estarà seguint una dieta desequilibrada.

*La llet materna és el millor aliment per al teu fill en els primers mesos de vida.
Danone recomana una dieta variada i equilibrada i un estil de vida saludable.

Com es prepara?