{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Quan un nadó neix, un dels primers moments d'incertesa per als pares és precisament canviar-li el bolquer, però tot i això, és un dels millors moments per als pares i el nadó, ja que la interacció que es produeix entre ells és molt important. Hi ha diversos factors que poden influir a l'hora de canviar bé el bolquer; per exemple, la il•luminació de l'habitació, la temperatura i el temps de dedicació dels pares al nounat. No és el mateix canviar el bolquer ràpidament i de qualsevol manera que aprofitar aquell moment màgic per acariciar-lo, posar-li crema, somriure-li, jugar una mica amb ell, intercanviar mirades i parlar-li o cantar-li.


Per evitar que el nadó acabi associant el canvi de bolquer a una cosa negativa, és important que els pares trobin algun moment al dia per dedicar-li uns minuts de carícies, somriures i paraules boniques. Si sempre el canviem amb presses i sense atencions, és possible que no li agradi, i que la seva reacció quan intentem fer-ho sigui plorar o estar neguitós. Per al nadó és important la sensació d'anar sense bolquer durant una estona, és com donar-li un temps de llibertat i sense pressions. Per això, si de tant en tant podem deixar-lo una estona sense els bolquers i permetem que la pell s'assequi adequadament, li estarem regalant un moment molt agradable i divertit.


La tendència dels pares és vigilar sempre que el nadó estigui segur i còmode mentre li canviem el bolquer, però hem de recordar que la postura del pare i de la mare també és molt important. A l'hora de canviar el bolquer al nadó, els pares s'han d'assegurar que el canviador està a una altura que permeti fer el canvi de manera còmoda per evitar mals d'esquena o estar incòmode. D'altra banda, és important no tenir por d'agafar el nadó, l'hem de subjectar amb fermesa, amb seguretat i sense por.


Per evitar que el nadó es mogui massa, va molt bé posar-li a les manetes alguna joguina que pugui subjectar o que li cridi l'atenció mentre el canviem. D'aquesta manera es distraurà mentre els pares l'estan netejant i assecant per després posar-li un altre bolquer.Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre