{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Quan un nadó neix, un dels primers moments d'incertesa per als pares és precisament canviar-li el bolquer, però tot i això, és un dels millors moments per als pares i el nadó, ja que la interacció que es produeix entre ells és molt important. Hi ha diversos factors que poden influir a l'hora de canviar bé el bolquer; per exemple, la il•luminació de l'habitació, la temperatura i el temps de dedicació dels pares al nounat. No és el mateix canviar el bolquer ràpidament i de qualsevol manera que aprofitar aquell moment màgic per acariciar-lo, posar-li crema, somriure-li, jugar una mica amb ell, intercanviar mirades i parlar-li o cantar-li.


Per evitar que el nadó acabi associant el canvi de bolquer a una cosa negativa, és important que els pares trobin algun moment al dia per dedicar-li uns minuts de carícies, somriures i paraules boniques. Si sempre el canviem amb presses i sense atencions, és possible que no li agradi, i que la seva reacció quan intentem fer-ho sigui plorar o estar neguitós. Per al nadó és important la sensació d'anar sense bolquer durant una estona, és com donar-li un temps de llibertat i sense pressions. Per això, si de tant en tant podem deixar-lo una estona sense els bolquers i permetem que la pell s'assequi adequadament, li estarem regalant un moment molt agradable i divertit.


La tendència dels pares és vigilar sempre que el nadó estigui segur i còmode mentre li canviem el bolquer, però hem de recordar que la postura del pare i de la mare també és molt important. A l'hora de canviar el bolquer al nadó, els pares s'han d'assegurar que el canviador està a una altura que permeti fer el canvi de manera còmoda per evitar mals d'esquena o estar incòmode. D'altra banda, és important no tenir por d'agafar el nadó, l'hem de subjectar amb fermesa, amb seguretat i sense por.


Per evitar que el nadó es mogui massa, va molt bé posar-li a les manetes alguna joguina que pugui subjectar o que li cridi l'atenció mentre el canviem. D'aquesta manera es distraurà mentre els pares l'estan netejant i assecant per després posar-li un altre bolquer.Com es prepara?