{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Les pors infantils formen part del caràcter dels nens, ja que són criatures petites, de vegades molt sensibles i receptives a tot el que passa al seu voltant. Sovint coses que als pares els passen desapercebudes, a ells no. Per això, les pors són molt difícils d'evitar, però el que sí que poden fer els pares és ajudar els seus fills a superar-les, encara que generalment, de manera natural, la majoria dels nens tenen tendència a superar-les.


Moltes vegades és difícil que els pares entenguin l'actitud dels seus fills, ja que per una banda són molt valents per a unes activitats concretes, però després es fan enrere per a d'altres coses. Això és perquè tenen por. La veritat és que els nens actuen així per algun motiu determinat i normalment la resposta té a veure amb una experiència viscuda: por de caure, por de la foscor, de les tempestes, els insectes, els animals, els éssers imaginaris o por de separar-se del seu papa o mama (els primers dies a l'escola bressol o al començament a l'escola), etc.


Si un nen no ha caigut mai, possiblement no tindrà por d'un gronxador i, per tant, jugarà sense vigilar gaire i sense por. I si mai no ha vist un gos i de sobte se'n troba un al davant, és possible que tingui por (perquè percep el perill davant d'una amenaça directa). Moltes vegades la por s'origina perquè el nen s'enfronta a experiències desconegudes, com les separacions.


La millor manera d'ajudar un nen a recobrar la confiança i deixar de banda les pors és donar-li seguretat. Una manera de fer-ho és que els pares parlin de la por amb el nen. Per al nadó és important que els pares reconeguin aquesta por com a real. També poden ajudar-lo, per exemple, premiant la seva conducta de superació d'una por determinada i evitant sobretot les comparacions, les recriminacions i les sobreproteccions. Si el nen té por dels gossos, el que s'ha de fer no és evitar-los sinó donar-li la protecció necessària perquè recuperi la confiança.


Un últim consell és que els pares poden ensenyar fórmules als seus fills per determinar la intensitat de la por que tenen. Si el nen visualitza una por, és possible que la vegi menys intensa i, a poc a poc, vagi sent menys important i, per tant, és possible que recuperi abans la confiança.  No obstant això, cada pare té els seus propis trucs. Com has ajudat el teu fill a superar les seves pors infantils?


Font | kidshealth.org  

Com es prepara?