{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

La tasca de criar i educar no és senzilla, per això cal triar bé a qui s’encarrega la cura i la formació dels fills. Convé buscar algú que s’avingui amb ells i que ens doni seguretat, que tingui una bona comunicació amb la família i segueixi les nostres indicacions. La tasca no és fàcil i les opcions dependran bàsicament del temps que necessitem la mainadera i dels diners que estiguem disposats a pagar.

T’ajudarà a triar… 

Experiència. És important que tingui pràctica amb nens de la mateixa edat i conegui com són, el seu comportament i les seves rutines diàries. A més, ha de ser capaç de comunicar-se i actuar en situacions difícils, com un accident domèstic o un imprevist. 

Formació. Dependrà del que necessitis, però és fonamental si busques algú que ha de dinamitzar un grup de nens, o que ajudi els grans a fer els deures o hagi de tenir cura d’un nen amb discapacitat. Amb nounats, l’experiència i la formació són fonamentals.

Interès pels nens. En resum, que li agradin els nens. Pregunta-li com resoldria una enrabiada, l’hora de dinar, els jocs… 

Referències. No ho deixis córrer. Contacta, millor per telèfon, amb alguna família amb qui hagi treballat aquesta persona. Com parlen d’ella, el seu to de veu, les coses que destaquen especialment…, tot plegat t’ajudarà a prendre una decisió.

Com a casa. Molts pares opten per confiar la cura dels nens a familiars, especialment als avis. L’avantatge és que el nen està en un ambient conegut i ple d’afecte, però, en canvi, els psicòlegs coincideixen que poden intervenir en la tasca formativa i aviciar-los excessivament.

Com es prepara?