{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

La transició del pit al biberó es pot atribuir a diversos factors: o bé la mare ha de tornar a la feina (https://www.danone.es/ca/miprimerdanone/blog-volver-trabajo-lactancia-materna/) perquè després de la baixa per maternitat ja no pot ser a casa per donar-li el pit, o bé per motius físics com molèsties o falta de llet que fan que hagi de donar-li al seu fill la llet de fórmula. En tot cas, cal tenir en compte que totes les opcions són respectables, malgrat que l'OMS recomana la lactància exclusivament materna fins als sis mesos de vida.


Sí que és veritat que els nutrients que aporta la llet materna són inigualables i que la seva composició és perfecta per al creixement del nadó, però també hem de respectar les mares que no han tingut l'opció de donar el pit.


Perquè donar-li el biberó al nadó no sigui un drama per a cap dels dos, procura anar introduint-lo en les preses de mica en mica i així s'acostumarà al seu ritme.


Entén que al principi li costarà, ja que tant la textura com la tècnica de succió que s'utilitza són diferents. Alterna les preses de llet materna (que has d'anar escurçant per facilitar el canvi) amb el biberó.


La primera vegada que intentis donar-li el biberó, és molt important que no siguis tu qui ho faci, ja que no entendrà per què no està prenent la llet com ho feia habitualment. No et quedis a prop seu perquè no noti la teva olor ni exigeixi la teva presència. El moment també serà important; intenta que tingui gana però que no estigui desesperat per menjar, ja que el biberó l'irritarà més.


Amb el canvi de composició, el nadó pot prendre menys llet o despertar-se més sovint de nit per menjar, però no t'espantis, que quan s'hagi acostumat a la rutina les preses tornaran a ser les habituals.


Finalment, consulta amb el teu pediatre la fórmula que s'adapti millor a les necessitats del teu fill, perquè cada nadó és un món i ell sabrà quina és la millor composició i marca per al nadó.

Com es prepara?