{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Quan parlem de lactància materna acostumem a pensar en una mare que dóna el pit al seu fill, però no hem d'oblidar-nos del paper del pare en aquest moment tan màgic de la vida de pares i fills. És a dir, encara que el paper fonamental sigui el de la mare, que és qui dóna el pit, i el del nadó, que és qui s'alimenta, el pare és un altre dels suports o complements que ajuden a fer que la lactància materna sigui un èxit.


El paper del pare quan la mare dóna el pit és ocupar-se de tota la resta, ja que la mare necessita temps i dedicació per alimentar la criatura. Gràcies a aquesta lactància materna es reforça el vincle entre mare i fill. Per tant, el pare es pot ocupar d'altres cures del nadó per estrènyer els lligams i, de passada, ajudar la mare durant la lactància materna.


Perquè tan important és donar el pit al nadó com facilitar que la mare estigui tranquil•la mentre li dóna el pit. Per això, si hi ha germans grans, per exemple, el pare ha de ser-hi per cuidar-los; també ha de ser-hi durant el canvi del bolquer, el bany del nadó, a l'hora de gronxar-lo i calmar-lo quan només necessita moixaines, portar-lo en braços quan ho reclami, passejar-lo, etc.


A més, hi ha un altre aspecte de la lactància materna molt important: el suport emocional que dóna el pare a la mare en tot moment, però sobretot mentre està donant el pit. Quan una mare dóna el pit al seu fill pot tenir alts i baixos, i el pare és la persona que tindrà al seu costat donant-li suport. Aquest reforç és essencial per a l'èxit de la lactància materna.


A més, les mares que alleten els seus fills solen rebre molts consells de moltes persones pròximes, però els consells i el suport que més necessiten en aquell moment, a part del que li pugui donar el pediatre o la llevadora, és el de la seva parella i el d'altres mares que estan en aquesta mateixa situació. Recordes alguna anècdota de quan el pare s'ocupava d'atendre el teu fill?


Via | Lliga de La Leche internacional

 

Com es prepara?