{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Com ja sabeu, l'estimulació és una eina molt útil i molt necessària perquè el nadó desenvolupi les seves habilitats. Amb l'arribada de Nadal teniu una oportunitat molt interessant d'estimular alguns dels seus sentits, com la vista, l'oïda i, per descomptat, d'avaluar la seva destresa quan rebi els regals nadalencs.


Si hi penseu una mica, la decoració nadalenca us ofereix una oportunitat meravellosa de gaudir durant aquestes festes i aprofitar-ho perquè el vostre fill s'ho passi d'allò més bé, sigui feliç i alhora pugueu estimular el seu desenvolupament. El primer exemple, i el més clar, és el de col•locar els típics llums de Nadal, que permetran que centri l'atenció en els diferents colors, les formes i el ritme d'intermitència.
Cal recordar que el període des que el nadó neix fins que fa els tres anys és quan el seu cervell es desenvolupa de manera més intensa, i perquè ho faci adequadament necessita exercitar-se. Per això, amb la decoració nadalenca teniu una bona oportunitat per contribuir-hi. Aquesta estimulació a través de la decoració nadalenca pot rebre-la a casa, amb els llums de l'arbre de Nadal, els ornaments de colors, les boles de Nadal; al carrer, mentre passeja i observa tots els llumets i li parlem i li expliquem cada color i forma, o als centres comercials decorats de mil maneres que atrauran l'atenció de la criatura.


A més, hi ha un altre aspecte interessant per Nadal per estimular la mainada: el so. Per Nadal cantem, riem i sentim una infinitat de sons típics d'aquesta època de l'any, com campanetes, cascavells, nadales, tambors, panderetes, simbombes, etc. Tot això acompanyat de molts colors en les decoracions que l'ajudaran a intentar imitar aquests sons, cosa que estimularà la seva capacitat incipient per la parla i us permetrà d'interaccionar amb ell de manera divertida.


Gràcies a la vista i l'oïda, el nadó capta molts inputs que l'ajuden a explorar i conèixer tot el seu entorn. Per això, durant aquesta celebració el nadó rebrà moltes sensacions positives que l'ajudaran a mantenir l'atenció en els objectes que l'envolten. La combinació dels ornaments juntament amb els sons típics de Nadal és una oportunitat perquè els pares gaudeixin amb els fills i alhora perquè els ajudin a exercitar el cervell i potenciar les seves capacitats.


Font | who.int

Com es prepara?