{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

La regurgitació és un fenomen fisiològic que afecta el 90 % dels nounats i consisteix a treure certa quantitat de llet just abans de prendre-la o bé quan ja ha passat una estona. Es deu a un desenvolupament incomplet de la vàlvula que regula el pas dels aliments entre l'esòfag i l'estómac, anomenada càrdies. Si al teu fill li passa sovint, no et desesperis: la regurgitació serà freqüent durant el primer mes però tendeix a disminuir entre els 3 i els 4 mesos, i a l'any acostuma a desaparèixer completament.


Les mares solem preocupar-nos amb aquesta situació i ens preguntem si davant una regurgitació d'una quantitat considerable de llet convé repetir la presa. En el cas d'un nadó que regurgita molta llet, aconsellem que les preses siguin més seguides i en menys quantitat, ja que així el nounat la retindrà més temps al seu organisme. A més, no hi ha cap motiu per alarmar-se per la quantitat regurgitada, ja que la llet està barrejada amb mucositat i saliva, de manera que en realitat es rebutgen només uns quants grams d'aliment.


Tant si la criatura pren llet materna com biberó, no hem de canviar el tipus d'alimentació, ja que en tots dos casos la regurgitació es produirà de la mateixa manera. Encara que tècnicament la llet de fórmula es triga més a pair, la regurgitació es deu a la immaduresa fisiològica.


Per evitar la regurgitació, pots seguir diversos consells. Si el nounat pren pit, pots col•locar-lo en posició vertical després de menjar o procurar que el nadó buidi el pit totalment abans de passar a l'altre. En cas que prengui biberó, intenta no donar-li massa llet i anivella-la amb un ganivet en lloc d'atapeir-la amb la cullera de mesurar.


A l'hora d'anar a dormir també podem prendre precaucions, ja que el nadó pot regurgitar una estona després de cada presa. Aixeca una mica el cap del nadó inclinant el matalàs del bressol o del cotxet. La millor postura per al nadó serà de costat, perquè així, si treu llet, no se li obstruiran les vies respiratòries.


Si vols consells més específics adaptats al teu nadó, consulta el teu pediatre i pregunta-li què pots fer per prevenir o evitar que el teu fill regurgiti.
Com es prepara?