{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Comprar i preparar els ingredients

Abans de preparar-li menjar al nen, recorda que has de parlar amb el pediatre perquè t’aconselli quins aliments pot prendre. El pediatre et donarà un calendari d’introducció d’aliments per etapes específic per al teu fill. D’aquesta manera t’asseguraràs que li estàs donant sempre el millor.

- Escull la fruita i la verdura més fresca que trobis. Renta-les, pela-les si és necessari, i assegura’t que els treus
totes les llavors o elements que puguin fer que el nen s’ennuegui. Després, talla-les a trossos abans de cuinar-les.

- Escull els trossos més tendres de vedella, porc, xai o au. Treu tot el greix abans de cuinar-los i, una vegada cuits, treu-los tots els ossos o cartílag.

- Si vols preparar peix, demana que li treguin la pell, les escates i les espines. I abans de donar-lo al nen, assegura’t que no en quedi cap resta. Tota precaució és poca!

Com s’ha de cuinar el menjar del nadó

- Vigila la quantitat de sal del menjar del nen. Molts aliments ja contenen sal, de manera que no cal que n’hi afegeixis més. I el mateix passa amb el sucre. Així prevens les càries i evites convertir-lo en un llaminer.

- La carn i el peix es poden fer al vapor, a la brasa o al microones. També es poden fregir o rostir, però assegura’t de no afegir-hi gaire oli. La carn ha d’estar ben cuita, així que vigila que no hi hagi parts rosades. I per saber si el peix està ben fet, fixa’t si està ferm. Si encara està una mica tou, significa que encara no està del tot cuit.

- La fruita i la verdura es poden fer al vapor, bullides o cuites al microones. També pots rostir algunes fruites, com ara les pomes o les peres. La millor opció és fer-les al vapor, ja que així mantenen millor els nutrients i no les hauràs de passar per la liquadora.

Una vegada cuinades, ja només les hauràs de servir. Al principi, el menjar de la criatura ha d’estar barrejat i convertit en un puré suau. A mesura que creix, li pots començar a donar trossos de manera gradual. Serveix-lo sempre calent, però recorda’t de comprovar la temperatura abans de donar-l’hi. No s’ha de cremar!

Com es prepara?