{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

La tardor i l'hivern són dues estacions de l'any delicades, perquè és quan es produeixen els canvis de temperatures més bruscos i per això el més petit de la casa necessita atencions extres, per evitar que es refredi o que la seva pell es ressequi a causa de la temperatura o de la sequedat de l'ambient.  


De fet, la pell del nadó és un dels seus punts més delicats, i en aquestes dates pot patir més del compte. D'una banda, el nadó va abrigat, evidentment, però tot i això les manetes i la carona solen quedar exposades al fred en algun moment. A més, el frec amb la roba també pot perjudicar-li la pell, molt delicada.


El sentit comú ens diu que cal prendre algunes mesures per evitar que el nen estigui incòmode i que passi fred. També hem de vigilar la temperatura de la casa, el grau d'humitat i, per descomptat, hem de cuidar al màxim la pell del nadó.


En cas de canvis bruscos de temperatura, cal vigilar que el nadó no surti al carrer per fer la seva passejada diària (si pot ser, és clar) durant els moments més càlids del dia, és a dir, al migdia. En cas que no ho puguem evitar i que hagi de sortir de nit, per exemple, hem de tapar-lo bé, sense descuidar-nos de les manetes i de la careta. Això sí, és millor que la roba sigui suau i que no el maregi, és a dir, que no li vagi massa ajustada a la pell, ja que el contacte amb la roba pot fer-li mal a la pell, que encara és molt fina.


D'altra banda, amb la calefacció, l'ambient a casa pot ser massa ressec per a les mucoses del nadó o fins i tot per a la seva pell, de manera que s'ha de mantenir un grau d'humitat acceptable, que sol ser d'almenys un 50 %. Per això pots fer servir humidificadors que t'ajudin a mantenir aquest grau d'humitat o, com feien abans les àvies, posar recipients d'aigua a prop dels radiadors o en un lloc on el nadó no pugui tocar-los que evitin que es ressequi massa l'ambient.


Font:


http://www.noticiasmedicas.es

Com es prepara?