{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Aquest concurs forma part del projecte “Viatge a l’interior del iogurt”, que s’efectua com a part de les visites a les fàbriques de Parets del Vallès, Aldaia i Tres Cantos.

L’objectiu d’“Accions per encomanar somriures” era provocar i propagar instants de felicitat amb propostes específiques d’accions per fer somriure les persones de l’entorn més pròxim, a través de petits gestos solidaris o de cooperació amb la comunitat.

En aquesta primera edició del concurs es van rebre un total de 115 propostes d’accions.

Per a l’elecció dels guanyadors, el jurat va valorar de cada proposta rebuda: l’originalitat, la viabilitat d’implementació, la participació dels membres del grup, la capacitat de la proposta per fer somriure altres persones, a més de la visibilitat i la capacitat de comunicació, i l’impacte quantitatiu en el seu entorn.

El concurs va premiar un total de 3 grups guanyadors, un grup per cada una de les comunitats autònomes participants en el projecte: Catalunya, Comunitat Valenciana i Comunitat de Madrid.

Els grups guanyadors van rebre com a premi 500 euros per implementar la seva proposta i, a més, visitaran una de les granges Danone.

Aquestes són les accions guanyadores que van encomanar somriures!

FÀBRICA D’ALDAIA

Proposta guanyadora: “Fer una exposició de fotografies de somriures dels nens al centre de salut”.

Alumnes de 1r de primària del CEIP Ramón y Cajal (Xirivella).

Dimarts 17 de juny, els nens i nenes de 1r de primària es van dedicar a alimentar somriures a l’ambulatori de Xirivella.

Els nens van aconseguir fer somriure tota la gent que entrava i sortia del centre de salut mitjançant una exposició feta amb fotografies dels seus propis somriures, així com amb l’entrega de targetes amb el text “Et regalo un somriure”.

La iniciativa va ser molt ben rebuda pels veïns, que van estar atents a l’acció. A l’activitat també va assistir-hi l’alcalde de Xirivella, Enrique Ortí, que els va felicitar per promoure aquesta mena d’iniciatives que “aporten una goteta de felicitat a la societat”.

FÀBRICA DE PARETS DEL VALLÈS:

Proposta guanyadora: “Repartir missatges de desitjos positius pel barri”, alumnes de 3r i 4t de l’escola Agustí Bartra (Terrassa).

Dimecres 18 de juny, els nens de 3r i 4t de primària es van proposar alimentar somriures tot al seu voltant: van muntar un estand a la plaça Ca N’Anglada de Terrassa, i es van dedicar tot el matí a repartir bons desitjos.

Els nens van dissenyar punts de llibres personalitzats amb frases de bons desitjos com:

  • “Desitjo que tinguis una bona vida”, Aya.
  • “Et desitjo alegria i felicitat”, Yasmin.
  • “Desitjo que els teus somnis es facin realitat”, Thiago.

Els bons desitjos escrits pels nens es van distribuir per tot el barri a través de diferents grups que van sortir de la plaça per cada una de les cantonades per recórrer els carrers de Terrassa. Els receptors dels missatges positius responien amb un somriure d’agraïment als nens per la seva iniciativa.

Els docents del centre educatiu a què pertanyen els nens guanyadors van comentar que estaven molt contents amb aquesta mena d’iniciatives que serveixen per promoure instants de felicitat, ja que formen part de la línia d’educació emocional que el centre educatiu intenta promoure.

FÀBRICA DE TRES CANTOS

Proposta guanyadora: “Muntar un circ infantil en una residència de la tercera edat”. Alumnes de 5è i 6è de primària del col·legi La Inmaculada (Guadarrama).

Divendres 20 de juny, els nens de 5è i 6è de primària van muntar un espectacle de circ especialment preparat per a les persones de la tercera edat de la residència San Miguel Arcángel de Guadarrama.

El dia de l’activitat, unes 50 persones grans van esperar emocionades els nens, a la plaça situada a l’entrada de la residència. Prop de 50 nens van presentar els seus números de màgia, equilibris, pallassos, dansa del ventre, gimnàstica rítmica… un autèntic circ amb disfresses i maquillatge, molt acolorit! Fins i tot les professores anaven disfressades de pallassos i van participar-hi!

L’acció ha servit per alimentar somriures a la residència, i també per establir un vincle entre el centre educatiu i la residència, que arran d’aquest premi continuaran en contacte per organitzar accions similars en altres dates i continuar encomanant somriures.

Com es prepara?