{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

ElL'hivern és una altra de les etapes de la vida de què el nadó ha de gaudir amb els pares prenent algunes precaucions. El més important a l'hivern és evitar que la criatura es refredi, però no hem de renunciar a gaudir d'aquesta època de l'any ni a les seves passejades o jocs. Depenent de l'edat del nadó podem valorar les activitats que fem a l'hivern, però el que està clar és que en aquesta estació de l'any hem de ser previnguts i portar peces de roba d'abric per a l'exterior que siguin fàcils de treure quan entrem en un recinte o una casa, i evitar canvis bruscos de temperatura.

Encara que l'hivern sigui fred, no hem de renunciar a les passejades diàries. Tot i que, això sí, és recomanable sortir al migdia. Si el passeig el fas amb cotxet, pots tapar el nadó amb sacs dissenyats especialment per a l'exterior o amb els protectors dels cotxets dissenyats per evitar el fred, la pluja o el vent.

Pel que fa a les temperatures a l'interior (em refereixo a la calefacció), has de tenir en compte que l'ambient de la llar no estigui massa ressec ni que la temperatura de casa sigui massa alta: es recomana que estigui entre els 20 i els 22 graus. Hi ha qui utilitza humidificadors automàtics per combatre la sequedat de l'ambient i fer augmentar la humitat, però també s'aconsella utilitzar alguns recipients d'aigua en llocs estratègics de la casa que ajuden a humitejar l'ambient de manera més natural que els humidificadors, però això depèn de l'experiència de cadascú.

Recorda que encara que utilitzis calefacció a casa, has de ventilar les habitacions durant uns minuts per renovar l'aire de l'ambient. A més, als nens els van molt bé els rajos solars, de manera que, si pots, has de deixar que el sol entri a casa. A l'hivern, l'important és ser previnguts i, si sortim, no ens podem oblidar de portar sempre al carretó alguna manteta extra per evitar que el nadó pugui passar fred en qualsevol situació.

Recorda que a l'hivern la pell se sol ressecar i que el nadó té la pell delicada i fina, de manera que has de cuidar-la especialment durant aquests mesos. Per això, has d'estar atenta a la roba que porta i posar-li peces suaus i calentones, has de mantenir-li la pell hidratada, evitar que li toqui directament el vent a la cara i protegir la seva pell del sol amb protectors solars, ja que la pell del nadó és molt delicada i fins i tot a l'hivern ha de portar protecció. Quins altres consells afegiries a la cura dels nadons a l'hivern? 

Com es prepara?