{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Consells pràctics per a nadons d'entre 0 i 5 mesos


L'arribada del nadó a casa després del part és un moment emocionant, ple de sentiments. Pot ser que quan arribeu a casa us sentiu una mica aclaparats per les atencions del nadó, però això només passarà els primers instants. Fins i tot si mai no heu cuidat un nadó tan petit, amb la pràctica veureu com us aneu sortint de tot.


És important que abans de sortir de l'hospital els pares novells s'ocupin des del primer moment de les cures del nadó, ja que a l'hospital les infermeres us poden ajudar en aquests primers moments i amb elles s'adquireix molta experiència. Un dels consells importants que us podem donar en aquests moments és que no us culpeu si no arribeu a tot.


El més important, per ordre de prioritat, són les cures de la criatura i la seva criança: la lactància materna o el biberó, els canvis del bolquer, el bany, el temps d'atencions i carícies, etc. La mare, quan arribi a casa, estarà cansada, la qual cosa és bastant lògica després que el seu cos hagi experimentat una infinitat de canvis durant l'embaràs i el part, i ara ha de recuperar-se. Per això, l'ajuda del pare serà essencial, i no només en les cures del nadó.


Els primers dies després del part els pares necessiten estar temps sols amb el seu fill. La majoria de vegades la família i els amics fan acte de presència per ajudar. És molt comú que les àvies i les cunyades que ja són mares i ja han passat per la mateixa experiència donin molts consells, però la mare novell, després del part, està experimentant encara molts canvis i és molt vulnerable. Per això, és important que els pares s'envoltin d'altres pares novells que estiguin en la seva mateixa situació. Les mares i els pares, tant si donen lactància materna al nadó com si li donen lactància artificial, poden anar als grups de lactància materna, on s'adquireix molta experiència juntament amb altres mares novells i suport per part de la persona que dirigeix el grup.


En les atencions del nadó els pares novells poden aprofitar aquell moment de complicitat i de contacte pell amb pell per afavorir el vincle amb el seu fill. D'altra banda, una de les incerteses que poden sorgir en els primers moments és com agafar l'infant. No obstant això, és bastant fàcil, i els pares s'hi acostumaran ràpid. Possiblement abans de sortir de l'hospital ja haureu practicat com agafar el nounat subjectant-li alhora el cap i el coll. També és important recordar la higiene de les mans quan agafem un nadó acabat de néixer.


Quins altres consells donaríeu a uns pares novells?

Com es prepara?