{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Nutrició de 0 a 5 mesos


La llet materna és el millor aliment per al nounat, però per circumstàncies personals de cada mare no sempre és possible donar-li el pit. Per a aquests casos excepcionals, existeix l'alternativa de la llet de fórmula.

 
Quan li dónes el biberó al teu fill es reforça el vincle matern i patern, ja que tots dos progenitors poden alimentar-lo i les llets de fórmula d'avui dia asseguren totes les necessitats nutricionals que un nadó acabat de néixer necessita rebre des del primer moment. Pensa que has de començar per les llets d'iniciació, que solen anar fins al sisè mes del nadó, i després continuar amb les llets de seguiment. No obstant això, recorda que ha de ser el pediatre qui t'aconselli quin tipus de llet ha de prendre i en quin moment.


Per preparar el biberó has de rentar-te les mans i netejar bé les tetines, els biberons i tot el que tingui a veureamb l'alimentació de la criatura, com a mínim fins als quatre mesos. La manera de preparar-lo és bastant fàcil, però recorda que els pediatres aconsellen que l'aigua que utilitzis per al biberó sigui mineral o aigua corrent bullida com a mínim cinc minuts. Generalment, s'hi afegeix una mesura rasa de llet de fórmula per cada 30 cc d'aigua, s'agita bé, i ja ho tens.


Tingues en compte que, si alimentes el teu nadó habitualment amb llet de fórmula, has de disposar de més d'un biberó, per a la teva comoditat i per tenir sempre biberons nets a mà. Per sortir a passejar amb el teu fill pots portar aigua calenta en un termos o un biberó-termos, un estri bastant pràctic. Recorda't també de comprovar les tetines dels biberons: sempre que es vegin desgastades és millor canviar-les.


D'altra banda, per comprovar que la llet del biberó no estigui massa calenta, posa-te'n unes gotetes al canell, al dors de la mà, i d'aquesta manera sabràs a quina temperatura està la llet. Finalment, recorda que el biberó s'ha de donar en una postura que sigui còmoda per a tu i per al nadó. Posa't de manera que puguis veure la tetina, perquè sempre estigui plena de llet i no s'hi formin bombolles d'aire. Quan s'acabi el biberó posa el nadó en una postura que li faciliti fer el rotet. Quins altres consells afegiries sobre la lactància artificial?  


Via | aeped.es

Com es prepara?