{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

L'arribada d'un nou membre a la família és tota una alegria, però també ve acompanyada de noves despeses relacionades amb les atencions del nadó: bressol, bolquers, llet, biberons, roba…

Estalviar en els despeses del nadó

Hi ha productes que no són precisament barats, tot i ser imprescindibles, especialment en el cas de la roba o els bolquers. Però tot i així, no ens queda més opció que comprar-los. Què podem fer per estalviar en aquestes despeses? Et donem alguns consells!

Com pots estalviar en bolquers?

És una qüestió complicada, perquè, com en el cas de la llet, es tracta d'un producte indispensable que el nadó necessita diàriament. No ens enganyem: els bolquers són cars i es gasten de seguida. Per això, per intentar estalviar en la compra, et recomanem que et fixis abans en les marques blanques, que són més barates. Comprar-los en superfícies de venda a l'engròs també hi pot ajudar, a més de sol·licitar mostres gratis arran de les promocions d'algunes marques. Els bolquers de tela poden suposar també un cert estalvi, perquè els podem rentar i reutilitzar sempre que vulguem.

Roba i calçat

Sembla mentida que una peça tan petita sigui tan cara. La roba de nadó és una despesa important que amb prou feines s'amortitza, perquè els nens només la faran servir durant un breu període de temps: cada mes creixen, canvien i necessiten talles noves. En aquest cas, és imprescindible tenir en compte els períodes de rebaixes, perquè ens poden ajudar a adquirir roba més barata per al nadó. Algunes cadenes especialitzades en nadons tenen outlets durant tot l'any: ves-hi i compra-hi la roba pensant a llarg termini. Aprofita també els packs de roba (mitjons, bodis, samarretes, etc.) que venen en algunes botigues, perquè són més econòmics. I, finalment, no trobis cap inconvenient a comprar roba de nadó en botigues de segona mà o a demanar-ne de prestada a algun amic o familiar: tingues en compte que el teu nadó només les necessitarà durant unes setmanes.

Mobiliari del nadó

Abans de començar a comprar cap moble, el millor és fer un pressupost real que s'adapti a les nostres possibilitats. Centra't només en el que sigui imprescindible, com el bressol i el cotxet. Assegura't que, a l'hora de comprar-los, siguin funcionals, però especialment econòmics, perquè són objectes que només faràs servir temporalment. Podem estalviar-nos de comprar mobles com ara el canviador, perquè per fer aquesta tasca podem ajaure el nadó sobre el llit o el sofà.

El mobiliari del nadó surt més econòmic si el comprem per Internet, especialment a botigues de segona mà, però recorda que el lliurament de productes es pot retardar. Per això cal encarregar-los durant l'embaràs. Prepara l'habitació de cara al futur per no haver de fer gaire canvis quan el nadó creixi, o per poder reutilitzar els elements si planeges tenir més fills en el futur: tria mobles funcionals que es puguin adaptar al creixement i, si és possible, en tons neutres.

Organitza una baby shower!

Es tracta d'una ocasió perfecta per celebrar l'arribada del nou membre de la família, però també per rebre regals que t'ajudaran a resoldre despeses del nadó, especialment pel que fa a la roba i els bolquers. Organitza un berenar a casa amb el teu cercle d'amics i familiars i aprofita l'ocasió!

Els petits detalls poden representar molt. De mica en mica, pots estalviar en les despeses del nadó sense que hagis tingut la sensació d'escatimar i, per descomptat, sense que li falti res al teu petit.

Com es prepara?