{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

La creativitat és una de les vies principals per mitjà de les quals ens expressem. Per això és essencial fomentar la creativitat durant la infància. Ser creatiu no és sinònim de tenir un talent innat, de cap manera! Tots els nens tenen habilitats aplicables a diferents àmbits, només cal explorar una mica per descobrir-les.

D'altra banda, la creativitat, tant entre nens com entre adults, no es limita a activitats com el dibuix, la música o el ball, hi ha milers de maneres de ser creatiu! Al cap i a la fi, només es tracta d'una manera d'expressar la nostra personalitat. És important fomentar aquest aspecte durant la infància perquè puguin desenvolupar-lo en el futur. Saps com pots fomentar la creativitat dels teus fills? Pot ser que aquests consells et serveixin d'ajuda!

Com podem fomentar la creativitat dels infants

Mostra interès per tot el que facin

Tant si és un dibuix que ha fet a l'escola com un pas nou de ball o una cançó que s'ha inventat. Potser per a tu no és gran cosa, però ell se sent orgullós del que fa, per això és fonamental que mostrem interès i l'animem a continuar endavant.

Ensenya'ls a corregir errors

No es tracta de menysprear la seva feina, ben al contrari! Aprendre a reconèixer els errors, acceptar les crítiques i millorar en els aspectes millorables és una cosa fonamental que hauríem d'aprendre des de ben petits, precisament perquè les crítiques futures no siguin un obstacle al desplegament de la creativitat de l'infant. Però no hem d'oblidar que només és un nen, i hem de fer-ho amb més delicadesa. Ensenya al teu fill com pot millorar i exalça les seves idees.

Fomenta la lectura

No només és una activitat que fa volar la imaginació de tothom, també és una manera molt enriquidora d'aprendre. Llegeix-li un llibre o fes que ell te'l llegeixi a tu. Dediqueu uns minuts al dia, abans d'anar a dormir, per exemple, a endinsar-vos en una història. La lectura és sens dubte un gran potenciador de la creativitat.

Activitats extraescolars

Poden ser una opció perfecta per fomentar-ne la creativitat: pintura, música, gimnàstica, esports… Si estàs pensant a apuntar el teu fill a alguna activitat extraescolar, pregunta-li a ell primer. Què li agradaria fer? Hi ha alguna cosa en què sigui especialment bo o amb què es trobi particularment a gust? Recorda que aquesta mena d'activitats no només són una manera d'entretenir-los, també serveixen per potenciar una activitat que a ells els agradi.

Una tarda de treballs manuals

Si hi ha res que fomenta indubtablement la creativitat, tant de nens com de grans, són els treballs manuals. Les textures, els materials, la creació de nous projectes, el fet de poder transformar un objecte en un altre… Una tarda de treballs manuals pot ser no només l'entreteniment perfecte per als dies que ens quedem a casa, sinó també una manera que els nens aprenguin, desenvolupin la seva habilitat motriu i tinguin noves idees.

Proposa'ls noves experiències

Viure experiències noves és una manera molt divertida d'excitar la imaginació de l'infant i potenciar-ne la creativitat. Alguns exemples d'activitats poden ser una visita al museu, una excursió en contacte amb la natura, un viatge, una passejada per carrers on no hagi estat mai, una tarda de patinatge, passar un matí en un parc multiaventura… Les noves experiències l'ajudaran a adquirir coneixements i a crear records. A més a més, seran una eina d'inspiració!

Dóna'ls temps perquè juguin lliurement

De vegades organitzem massa la jornada dels nostres fills i ens centrem només en les obligacions: deures, hàbits de neteja, activitats extraescolars… Procura que cada dia els teus fills tinguin una estoneta per jugar al que més els vingui de gust sense estar-hi constantment a sobre. Atorgar-los certa llibertat és imprescindible per al seu desenvolupament.

Limita el temps que passen davant del televisor o de l'ordinador

Les noves tecnologies han arribat fins i tot als més menuts, que des de ben petits volen manipular l'ordinador, la tauleta o el telèfon intel·ligent. Cal controlar fins a cert punt com utilitzen aquests aparells, ja que si s'hi passen massa temps pot limitar la seva capacitat creativa.

La creativitat no té límits. Tampoc els mètodes per desenvolupar-la, sobretot entre la mainada. No obstant això, segur que aquests consells tan senzills destapen la teva pròpia creativitat i se t'ocorren moltes altres maneres d'encoratjar els més petits. Quins són els teus consells per fomentar la creativitat dels nens? Explica'ns-els!

Com es prepara?