{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Avui dia, amb la feina de la mare, o simplement per rendibilitzar el temps de preparació dels àpats, podem congelar o conservar els aliments del nadó, sempre que respectem la manera correcta de fer-ho perquè el menjar no perdi les propietats nutritives, l'aroma o el gust. Així, doncs, les cremes i els purés (fins i tot el de fruita) es poden congelar. Us expliquem com.


Conservació dels aliments a la nevera


Per conservar els purés del nadó a la nevera cal tenir en compte que el temps màxim que es poden deixar al frigorífic és 48 hores. Perquè es conservin mantenint tot el gust i en bones condicions hem d'esperar que el puré o la crema estigui tèbia o freda. No hem de ficar mai a la nevera el menjar calent ni, encara menys, tapar-lo. Per conservar-lo necessites un recipient hermètic —per al menjar de les criatures són ideals els de vidre amb tapa—, que has de deixar a la part més freda de la nevera.


Congelació dels purés o cremes per al nadó


Si saps que no gastaràs el menjar que acabes de fer per al teu fill abans de 48 hores, prepara'l per congelar-lo. Aquests són alguns dels consells i recomanacions que et donem per congelar el puré de verdures, el puré de fruites, la crema o fins i tot el brou per elaborar els seus àpats.


-    Fes servir glaçoneres per congelar part del brou, la crema o el puré. Això és molt pràctic, perquè si un dia et surt el puré o el brou massa espès, amb aquests glaçons pots aconseguir que es dilueixi una mica i que es refredi.
-    No congelis el menjar calent, ni tanquis el recipient mentre esperes que el menjar es refredi.
-    Posa etiquetes als recipients per indicar la data i el tipus d'aliment que contenen.
-    Utilitza recipients d'una sola ració. Això t'ajudarà a gestionar més bé el menjar congelat.
-    A l'hora de congelar, no posis formatgets ni lactis en l'aliment que ha d'anar al congelador; sempre els hi pots afegir quan el descongelis.
-    Pel que fa a les cremes o purés d'hortalisses i verdures, és recomanable que bullis els ingredients sense sal i que hi afegeixis una culleradeta d'oli d'oliva quan ja s'estiguin refredant. Si has de congelar diverses racions, aparta el que s'hagi de menjar al moment el nadó i congela la resta a trossos sencers, sense triturar-ho. D'aquesta manera, quan ho descongelis, com que hauràs de triturar la crema o el puré, la textura quedarà fina com si estigués acabada de fer.
-    Algunes hortalisses com la pastanaga, les patates o els naps, quan es congelen poden acumular substàncies que poden ser tòxiques per als nadons, de manera que és millor que les retiris abans de congelar.
-    Si congeles puré de fruita, evita posar-hi taronja; és millor afegir-la-hi quan es descongeli perquè no perdi la vitamina C. De tota manera, el puré de fruita queda molt millor acabat de fer.


Descongelació dels purés o cremes


Per descongelar els aliments, el més recomanable és deixar que es descongelin a la nevera, a poc a poc. Si no tens temps i necessites descongelar-ho de pressa, pots fer-ho al microones amb la potència al mínim, o bé col•locant el recipient congelat en aigua calenta. Una vegada s'hagi descongelat, has de bullir-lo uns minuts. Recorda que un aliment descongelat no es pot tornar a congelar.


Quins altres consells afegiries per congelar o descongelar les cremes o els purés del nadó?


Via | gencat.cat

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre