{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Avui dia, amb la feina de la mare, o simplement per rendibilitzar el temps de preparació dels àpats, podem congelar o conservar els aliments del nadó, sempre que respectem la manera correcta de fer-ho perquè el menjar no perdi les propietats nutritives, l'aroma o el gust. Així, doncs, les cremes i els purés (fins i tot el de fruita) es poden congelar. Us expliquem com.


Conservació dels aliments a la nevera


Per conservar els purés del nadó a la nevera cal tenir en compte que el temps màxim que es poden deixar al frigorífic és 48 hores. Perquè es conservin mantenint tot el gust i en bones condicions hem d'esperar que el puré o la crema estigui tèbia o freda. No hem de ficar mai a la nevera el menjar calent ni, encara menys, tapar-lo. Per conservar-lo necessites un recipient hermètic —per al menjar de les criatures són ideals els de vidre amb tapa—, que has de deixar a la part més freda de la nevera.


Congelació dels purés o cremes per al nadó


Si saps que no gastaràs el menjar que acabes de fer per al teu fill abans de 48 hores, prepara'l per congelar-lo. Aquests són alguns dels consells i recomanacions que et donem per congelar el puré de verdures, el puré de fruites, la crema o fins i tot el brou per elaborar els seus àpats.


-    Fes servir glaçoneres per congelar part del brou, la crema o el puré. Això és molt pràctic, perquè si un dia et surt el puré o el brou massa espès, amb aquests glaçons pots aconseguir que es dilueixi una mica i que es refredi.
-    No congelis el menjar calent, ni tanquis el recipient mentre esperes que el menjar es refredi.
-    Posa etiquetes als recipients per indicar la data i el tipus d'aliment que contenen.
-    Utilitza recipients d'una sola ració. Això t'ajudarà a gestionar més bé el menjar congelat.
-    A l'hora de congelar, no posis formatgets ni lactis en l'aliment que ha d'anar al congelador; sempre els hi pots afegir quan el descongelis.
-    Pel que fa a les cremes o purés d'hortalisses i verdures, és recomanable que bullis els ingredients sense sal i que hi afegeixis una culleradeta d'oli d'oliva quan ja s'estiguin refredant. Si has de congelar diverses racions, aparta el que s'hagi de menjar al moment el nadó i congela la resta a trossos sencers, sense triturar-ho. D'aquesta manera, quan ho descongelis, com que hauràs de triturar la crema o el puré, la textura quedarà fina com si estigués acabada de fer.
-    Algunes hortalisses com la pastanaga, les patates o els naps, quan es congelen poden acumular substàncies que poden ser tòxiques per als nadons, de manera que és millor que les retiris abans de congelar.
-    Si congeles puré de fruita, evita posar-hi taronja; és millor afegir-la-hi quan es descongeli perquè no perdi la vitamina C. De tota manera, el puré de fruita queda molt millor acabat de fer.


Descongelació dels purés o cremes


Per descongelar els aliments, el més recomanable és deixar que es descongelin a la nevera, a poc a poc. Si no tens temps i necessites descongelar-ho de pressa, pots fer-ho al microones amb la potència al mínim, o bé col•locant el recipient congelat en aigua calenta. Una vegada s'hagi descongelat, has de bullir-lo uns minuts. Recorda que un aliment descongelat no es pot tornar a congelar.


Quins altres consells afegiries per congelar o descongelar les cremes o els purés del nadó?


Via | gencat.cat

Com es prepara?