{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Durant l’embaràs és usual patir trastorns intestinals, especialment a mesura que avança la gestació. El motiu és que com que el nivell de progesterona puja, la musculatura de la mare es relaxa i el moviment intestinal disminueix. Per això pot ser que en aquest període et costi més anar al lavabo; però amb una alimentació adequada i una mica d’activitat física moderada, és possible posar remei a les molèsties que això causa.

Un bon exercici, com ara nedar o anar a caminar diverses vegades a la setmana, sempre que el teu ginecòleg t’ho permeti, és una bona opció per ajudar a pal·liar aquestes molèsties. A més, en general, durant l’embaràs sempre és important beure molt de líquid. Pren almenys dos litres d’aigua mineral diaris i prepara’t sopa i brou, ja siguin calents o a temperatura ambient.

Els llegums, els cereals, la fruita i la verdura són aliments rics en fibra i també t’ajudaran, sempre que els toleris bé. El kiwi i les prunes també són molt bons aliats. L’oli d’oliva, com que té una funció lubricant en l’organisme, no es pot eliminar de la dieta de manera dràstica, ja que facilita el trànsit intestinal.

També és important mantenir horaris regulars per als menjars i dedicar tot el temps que necessiti el teu cos per anar al lavabo. És una manera de crear un bon hàbit intestinal que t’ajudarà a evitar problemes.

Com es prepara?