{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Amb l'arribada del nadó a casa poden sorgir els primers dubtes, però tranquil•la, que l'instint maternal sempre preval sobre qualsevol dubte. Un dels aspectes més importants en la cura del nounat és crear el vincle amb la criatura, i això s'aconsegueix per mitjà de les primeres cures, a més de l'afecte, els petons, les carícies, els xiuxiuejos i, per descomptat, la seva alimentació i la seva higiene.


Hi ha diversos aspectes que hauràs de tenir en compte a l'hora de cuidar-lo quan arribis a casa, el primer és la cura del melic. La caiguda del cordó umbilical sol produir-se entre el dia 5 i el dia 15 després d'haver nascut el nadó. Mentre la pinça no caigui, has d'anar amb compte que els bolquers no embrutin el cordó umbilical i eixugar-lo bé abans de tornar a posar-li la gasa estèril. El pediatre t'explicarà com has de fer-ho, però és tan senzill que, quan tinguis el teu fill en braços, ni dubtaràs què has de fer.


D'altra banda, hi ha el tema de la seva alimentació. En cas que hagis decidit proporcionar-li lactància materna, l'Associació Espanyola de Pediatria, com també l'AAP, la UNICEF o l'OMS recomanen que sigui a demanda. Durant la nit, els nadons necessiten menjar cada certes hores; és normal que demanin aliment, però si acostumes el teu fill a seguir unes pautes, aconseguiràs que en poc temps dormi més hores de nit.


Un altre dels aspectes que solen despertar certa incertesa és el canvi de bolquer, però això només passa abans de tenir el nadó, perquè una vegada ha nascut, tots aquests dubtes desapareixen a l'instant i el canvi de bolquer es converteix per al nadó i per als seus pares en un moment molt especial que ajudarà a crear aquest vincle que es mantindrà tota la vida.


Com pots veure, cuidar el teu fill quan arribes a casa és una cosa que et sortirà del cor. No obstant això, sempre va bé tenir els consells d'altres mares que han passat per la mateixa experiència. T'animes a explicar-nos quines cures li feies al teu fill els primers dies de vida?


Font | aeped.es


Més informació | enfamilia.aeped.es

 

Com es prepara?