{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Una de les cures que les mares fan cada dia és banyar el nadó per relaxar-lo, cosa que és aconsellable fer a la tarda, perquè així l'ajudem a agafar el son. A més, el bany s'ha de convertir en una rutina; va bé banyar la criatura sempre a la mateixa hora i, si pot ser, amb el pare a casa perquè pugueu gaudir tots tres junts d'aquesta meravellosa experiència.


Per banyar-lo, hem de comprovar la temperatura de l'aigua i començar rentant-li el cap tot subjectant-lo panxa enlaire amb el clatell i l'esquena recolzats en el nostre avantbraç. Després, hem de submergir el cos del nen sense deixar de subjectar-lo per sota de les espatlles.  Durant les primeres setmanes de vida s'aconsella no rentar-lo amb sabó i netejar-li els plecs amb oli. Després, l'emboliquem amb una tovallola i li apliquem la crema insistint en els plecs.


Per cuidar els cabells del nadó hem d'utilitzar xampús especials per a nens que no afectin els ulls. A més, si li rentem el cap cada dia i utilitzem un raspall de cerres suau, evitarem que se li formi la crosta làctia.


Per netejar la part externa del nas, és recomanable utilitzar aigua de mar i eliminar les secrecions amb un aspirador nasal. Per als ulls, hem d'utilitzar gases humides anant des de l'angle intern cap a la part externa. Les orelles es netegen amb la tovallola i amb molt de compte, sense utilitzar boletes de cotó ni bastonets.


Una de les zones més irritables que no podem passar per alt és el culet. Per cuidar-lo, hem de netejar totes les restes de brutícia que tingui a la pell amb una tovalloleta humida. No n'hi ha prou només amb aigua i una esponja, després hem de posar-li una pomada protectora. A més, hem d'estar al corrent per saber quan hem de canviar-li els bolquers perquè el culet estigui sempre sec i net.


I finalment, arriba el més difícil del dia: aconseguir que el nadó s'adormi. Hem d'assegurar-nos que l'infant està net i ben alimentat i posar-lo panxa enlaire per dormir. És probable que es desperti durant la nit, i si això passa, hem d'intentar calmar-lo sense agafar-lo a coll perquè aprengui a dormir ell tot solet.


També és recomanable que la seva habitació tingui una temperatura adequada, d'uns 20 °C, i un ambient alegre amb finestres que aportin llum en una zona amb poc soroll.

Com es prepara?