{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Una de les cures que les mares fan cada dia és banyar el nadó per relaxar-lo, cosa que és aconsellable fer a la tarda, perquè així l'ajudem a agafar el son. A més, el bany s'ha de convertir en una rutina; va bé banyar la criatura sempre a la mateixa hora i, si pot ser, amb el pare a casa perquè pugueu gaudir tots tres junts d'aquesta meravellosa experiència.


Per banyar-lo, hem de comprovar la temperatura de l'aigua i començar rentant-li el cap tot subjectant-lo panxa enlaire amb el clatell i l'esquena recolzats en el nostre avantbraç. Després, hem de submergir el cos del nen sense deixar de subjectar-lo per sota de les espatlles.  Durant les primeres setmanes de vida s'aconsella no rentar-lo amb sabó i netejar-li els plecs amb oli. Després, l'emboliquem amb una tovallola i li apliquem la crema insistint en els plecs.


Per cuidar els cabells del nadó hem d'utilitzar xampús especials per a nens que no afectin els ulls. A més, si li rentem el cap cada dia i utilitzem un raspall de cerres suau, evitarem que se li formi la crosta làctia.


Per netejar la part externa del nas, és recomanable utilitzar aigua de mar i eliminar les secrecions amb un aspirador nasal. Per als ulls, hem d'utilitzar gases humides anant des de l'angle intern cap a la part externa. Les orelles es netegen amb la tovallola i amb molt de compte, sense utilitzar boletes de cotó ni bastonets.


Una de les zones més irritables que no podem passar per alt és el culet. Per cuidar-lo, hem de netejar totes les restes de brutícia que tingui a la pell amb una tovalloleta humida. No n'hi ha prou només amb aigua i una esponja, després hem de posar-li una pomada protectora. A més, hem d'estar al corrent per saber quan hem de canviar-li els bolquers perquè el culet estigui sempre sec i net.


I finalment, arriba el més difícil del dia: aconseguir que el nadó s'adormi. Hem d'assegurar-nos que l'infant està net i ben alimentat i posar-lo panxa enlaire per dormir. És probable que es desperti durant la nit, i si això passa, hem d'intentar calmar-lo sense agafar-lo a coll perquè aprengui a dormir ell tot solet.


També és recomanable que la seva habitació tingui una temperatura adequada, d'uns 20 °C, i un ambient alegre amb finestres que aportin llum en una zona amb poc soroll.

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre