{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Amb l’arribada a les nostres vides de les noves tecnologies, tenim la possibilitat que els nens aprenguin coses de manera interactiva. Actualment hi ha aplicacions per a diferents dispositius que estan especialment orientades als més petites. Passa el mateix amb els dibuixos animats, un contingut pensat per als més petits, capaç d’entretenir-los i d’oferir-los temes didàctics. Saps que també hi ha dibuixos per a nadons? Et donem alguns consells per triar-los segons les característiques i l’edat dels nens.

Dibuixos animats per a nadons de sis mesos

Abans de posar qualsevol sèrie de dibuixos et recomanem que t’informis prèviament del seu contingut per assegurar-te que és adequat. A partir dels sis mesos els nadons poden seure sols i aguantar-se; és a dir, que poden veure la tele des del sofà. És una etapa en què comencen a ser conscients del món que els envolta, comencen a picar manetes, a xocar objectes, a desenvolupar la coordinació… La música també els crida especialment l’atenció i fins i tot emeten sons o fan moviments amb el cos quan escolten les notes.

A l’hora de triar els dibuixos del nadó, intenta que siguin senzills i tranquils. Tingues en compte que el teu nadó encara no entén les paraules i n’hi haurà prou amb dibuixos que simplement tinguin música i sons específics, com ara d’animals o de la natura. No cal que segueixin un argument o una trama específica.

A partir dels sis mesos es produeixen en els nadons canvis molt importants, com el pas a l’alimentació complementària. Ara poden prendre altres aliments, a més de la llet materna, que fomenten el seu creixement. Mi Primer Danone és un producte elaborat amb un 93,7 % de llet nutricionalment pensada per a nadons. Cada cullerada els aporta els nutrients necessaris dels sis als 24 mesos.

Dibuixos animats per a nadons d’un any

A partir dels dotze mesos, els nadons volen estar sempre envoltats de gent i interactuar amb les persones i amb l’entorn. Mostren un interès especial pel joc, i la seva capacitat per parlar, tot i que encara és molt limitada, es desenvoluparà molt més, encara que parlotegin paraules inintel·ligibles. Comprenen millor el que passa i saben manifestar millor les emocions. A partir de l’any començaran a posar-se drets i seran capaços de seguir, a la seva manera, el ritme de la música.

Podem posar-los dibuixos amb protagonistes definits, però hem d’intentar que siguin fàcils d’entendre. Les sèries amb diàlegs fàcils que combinin també música i so poden ser una bona opció. També aquelles en què l’interlocutor interactuï amb ells o canviï sovint el registre de veu; això els cridarà l’atenció.

Dibuixos animats per a nadons de dos anys

En aquesta etapa els nadons són més independents, mostren encara més interès pel joc i desenvolupen la coordinació i la mobilitat. Estan en ple procés de desenvolupament i d’aprenentatge, i la gamma de dibuixos animats que podem triar per a ells és molt àmplia.

Ara comprenen més bé les coses, ja poden veure sèries amb diàlegs, amb trames (adaptades a la seva edat) i arguments més concrets. Un cop més, la música i els sons són importants, però també ho és que els dibuixos siguin educatius: que transmetin una moralitat i que els ensenyin coses bàsiques com els números o els colors.

Alguns consells generals…

  • Intenta que els dibuixos s’adaptin a l’edat del nadó: si són per a nens més petits que ells probablement s’avorriran i, si passa el contrari, potser els costarà entendre’ls.
  • L’ideal és que els dibuixos transmetin valors positius i saludables.
  • Assegura’t de mirar la televisió amb ells per comprovar que els continguts no són violents ni sexistes. D’aquesta manera podràs resoldre’ls dubtes, encoratjar-los el coneixement i les emocions, i compartir una estona amb ells.
  • És recomanable que part dels dibuixos animats tinguin contingut didàctic, que els ensenyin coses noves o reforcin coneixements ja apresos.
  • Controla sempre el temps que miren la televisió i no oblidis que els primers anys són essencials per al seu desenvolupament; per això és important jugar-hi i ensenyar-los a espavilar-se sense haver de fer servir la tecnologia.

El calci és necessari per al creixement i el desenvolupament normal dels ossos dels infants. El ferro contribueix al desenvolupament cognitiu normal dels nens. L’àcid linolènic i el linoleic són àcids grassos essencials per al creixement i el desenvolupament correcte dels nens.

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre