{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Amb l’arribada a les nostres vides de les noves tecnologies, tenim la possibilitat que els nens aprenguin coses de manera interactiva. Actualment hi ha aplicacions per a diferents dispositius que estan especialment orientades als més petites. Passa el mateix amb els dibuixos animats, un contingut pensat per als més petits, capaç d’entretenir-los i d’oferir-los temes didàctics. Saps que també hi ha dibuixos per a nadons? Et donem alguns consells per triar-los segons les característiques i l’edat dels nens.

Dibuixos animats per a nadons de sis mesos

Abans de posar qualsevol sèrie de dibuixos et recomanem que t’informis prèviament del seu contingut per assegurar-te que és adequat. A partir dels sis mesos els nadons poden seure sols i aguantar-se; és a dir, que poden veure la tele des del sofà. És una etapa en què comencen a ser conscients del món que els envolta, comencen a picar manetes, a xocar objectes, a desenvolupar la coordinació… La música també els crida especialment l’atenció i fins i tot emeten sons o fan moviments amb el cos quan escolten les notes.

A l’hora de triar els dibuixos del nadó, intenta que siguin senzills i tranquils. Tingues en compte que el teu nadó encara no entén les paraules i n’hi haurà prou amb dibuixos que simplement tinguin música i sons específics, com ara d’animals o de la natura. No cal que segueixin un argument o una trama específica.

A partir dels sis mesos es produeixen en els nadons canvis molt importants, com el pas a l’alimentació complementària. Ara poden prendre altres aliments, a més de la llet materna, que fomenten el seu creixement. Mi Primer Danone és un producte elaborat amb un 93,7 % de llet nutricionalment pensada per a nadons. Cada cullerada els aporta els nutrients necessaris dels sis als 24 mesos.

Dibuixos animats per a nadons d’un any

A partir dels dotze mesos, els nadons volen estar sempre envoltats de gent i interactuar amb les persones i amb l’entorn. Mostren un interès especial pel joc, i la seva capacitat per parlar, tot i que encara és molt limitada, es desenvoluparà molt més, encara que parlotegin paraules inintel·ligibles. Comprenen millor el que passa i saben manifestar millor les emocions. A partir de l’any començaran a posar-se drets i seran capaços de seguir, a la seva manera, el ritme de la música.

Podem posar-los dibuixos amb protagonistes definits, però hem d’intentar que siguin fàcils d’entendre. Les sèries amb diàlegs fàcils que combinin també música i so poden ser una bona opció. També aquelles en què l’interlocutor interactuï amb ells o canviï sovint el registre de veu; això els cridarà l’atenció.

Dibuixos animats per a nadons de dos anys

En aquesta etapa els nadons són més independents, mostren encara més interès pel joc i desenvolupen la coordinació i la mobilitat. Estan en ple procés de desenvolupament i d’aprenentatge, i la gamma de dibuixos animats que podem triar per a ells és molt àmplia.

Ara comprenen més bé les coses, ja poden veure sèries amb diàlegs, amb trames (adaptades a la seva edat) i arguments més concrets. Un cop més, la música i els sons són importants, però també ho és que els dibuixos siguin educatius: que transmetin una moralitat i que els ensenyin coses bàsiques com els números o els colors.

Alguns consells generals…

  • Intenta que els dibuixos s’adaptin a l’edat del nadó: si són per a nens més petits que ells probablement s’avorriran i, si passa el contrari, potser els costarà entendre’ls.
  • L’ideal és que els dibuixos transmetin valors positius i saludables.
  • Assegura’t de mirar la televisió amb ells per comprovar que els continguts no són violents ni sexistes. D’aquesta manera podràs resoldre’ls dubtes, encoratjar-los el coneixement i les emocions, i compartir una estona amb ells.
  • És recomanable que part dels dibuixos animats tinguin contingut didàctic, que els ensenyin coses noves o reforcin coneixements ja apresos.
  • Controla sempre el temps que miren la televisió i no oblidis que els primers anys són essencials per al seu desenvolupament; per això és important jugar-hi i ensenyar-los a espavilar-se sense haver de fer servir la tecnologia.

El calci és necessari per al creixement i el desenvolupament normal dels ossos dels infants. El ferro contribueix al desenvolupament cognitiu normal dels nens. L’àcid linolènic i el linoleic són àcids grassos essencials per al creixement i el desenvolupament correcte dels nens.

Com es prepara?