{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Dormir amb el nadó és una pràctica que es fa des que l'antiguitat. És a dir, no és cap invent nou que les mares dormin amb el seu nadó, pràctica que es coneix actualment com a "llit familiar". Segons l'Associació Espanyola de Pediatria, el llit familiar és una opció lliure per als pares, és a dir, que decidir dormir amb el nadó serà una decisió personal seva.

A la pregunta de si és perjudicial dormir amb el nadó, segons els professionals practicar el llit familiar és una opció lliure, així que no pot ser perjudicial si els pediatres no diuen el contrari. De fet, el llit familiar té una sèrie de beneficis per al nadó i per als pares.

La raó més evident que el llit familiar és positiu és que dormir amb la mare i el pare reforça el vincle afectiu i uneix la família durant el descans nocturn. A més, el nounat té la seva mare a prop per menjar quan vulgui, o sigui, a demanda, que és com insisteixen els pediatres que ha de ser la lactància materna. En cas que es desperti de nit, notar l'escalfor dels pares facilitarà que es torni a adormir, perquè se sentirà més segur i reconfortat. A més, afavoreix el desenvolupament neuronal del nadó.

Entre els beneficis que troben els pares que practiquen el llit familiar és que descansen millor, perquè no s'han d'aixecar i despertar-se per donar-li menjar, el nadó té el pit de la mare a prop, de manera que no arriben a despertar-se del tot i el son no es trenca. És possible que al principi la mare o el pare no descansin igual, però a mesura que passen les nits i tots s'adaptin, el son i el descans seran molt millors, s'estimula més la lactància materna, etc.

Cal tenir en compte que els professionals donen una sèrie de consells als pares que volen dormir amb el seu fill. Si decideixes practicar el llit familiar, informa-te'n.

Heu dormit amb el vostre nadó? Quins experiència teniu després d'haver compartit el son del vostre fill i haver-li donat el pit al llit?
Via | Associació Espanyola de Pediatria

Com es prepara?