{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El bressol és el lloc on el menut de la casa passarà més hores durant els seus primers 2 o 3 anys de vida. Per això, ha de ser el més còmode possible i segur segons les normatives vigents.


La tria del millor bressol no és una tasca senzilla, ja que una bona tria t'assegurarà un bon descans i un desenvolupament adequat del teu fill.


El més habitual és que en els seus primers mesos de vida, fins als 3-4 mesos, el nadó estigui en un petit cabàs o cabasset de vímet perquè se senti més emparat.


Després passarà a un bressol de fusta que li servirà fins als 2 anys, i després ja se'l podrà passar a un llitet.


Actualment, a causa de la crisi, es fa servir molt el bressol convertible, on el petit hi pot dormir fins als 7 o 8 anys aproximadament. Perquè aquest tipus de bressol té la mesura d'un llitet d'1 plaça i se li poden retirar les baranes per fer-lo servir com a llit a mesura que el menut vagi creixent i necessitant més espai.


D'altra banda, també podem trobar els anomenats bressols co-sleeper, que s'acoblen perfectament al llit dels pares i queden com a extensions del llit. A més, com que durant els primers mesos de vida es recomana que el bressol estigui a l'habitació dels pares perquè sigui més còmode poder atendre el nadó durant la nit, el co-sleeper et facilita aquesta tasca.


Per seleccionar el millor bressol per al nadó s'han de tenir en compte alguns aspectes:


-  La fondària ha de ser de com a mínim 60 cm des de qualsevol part del bressol.
-  La distància màxima entre els barrots no ha de ser superior a 6,5 cm perquè el petit no hi pugui ficar el caparró entremig.
-  Quan el lateral abatible està abaixat, ha de tenir una altura mínima de 20 cm perquè el nen no caigui si es mou.
-  Cal assegurar-se que tingui un sistema de tancament de seguretat que el petit no pugui activar i un bon sistema de frenada de rodes, en el cas dels bressols amb rodes.


El pas del bressol al llit


Aquest és potser un dels moments més importants per al petit. Per regla general, aquest és un canvi que sol tenir lloc al voltant dels dos anys o els dos anys i mig, o quan el menut sent que al bressol ja no hi ha tant espai per estirar-se i dormir còmodament.
Molts nens, sobretot els que tenen germanets més grans, solen fer aquest gran pas fins i tot abans dels dos anys, perquè volen imitar el seu germà i sentir-se més grans.


En el cas de a tria del llit per al teu menut cal tenir en compte alguns consells per a la seva seguretat:


1-  Que el llit no tingui cantonades punxegudes que puguin fer mal al nen.
2-  Que al llit s'hi col•loqui una barana en un dels laterals o bé en tots dos per tal d'evitar que el menut pugui caure.
3-  Que la capçalera sigui tan senzilla com sigui possible, tot evitant els barrots que representin algun perill per al nen. Per exemple, pot ser encoixinada perquè no es doni cap copet.
4-  Que entre el llit i el matalàs no hi hagi espais on hi càpiga una mà o un peu del nen.
5- Que el llit no sigui gaire alt per tal d'evitar riscos de cops als petits.

Com es prepara?