{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El desenvolupament dels sentits és molt important per a l'evolució del nadó, ja que li permet d'anar descobrint el món que l'envolta i, d'aquesta manera, fer evolucionar el seu aprenentatge.


El tacte és el primer sentit que el nounat aprèn a fer servir. Per això, la lactància, portar-lo a coll i tenir-lo a la falda són bons hàbits que tranquil•litzaran el petit i l'uniran encara més als seus pares.


El gust i l'olfacte són sentits molt importants, ja que el petit detecta i recorda fàcilment l'olor dels seus pares i també se sorprèn davant d'olors estranyes. Alhora també reconeix els gustos bàsics i li encanten els gustos dolços, i a mesura que es va fent més grandet, ja va sent capaç d'identificar-ne de nous.


Perquè el menut desenvolupi la seva oïda, hem de repetir-li sons; d'aquesta manera, quan els memoritzi començarà a repetir-los i dirà les seves primeres paraules.


Els seus ullets també són molt importants, als 3 mesos ja hi pot veure més enllà dels 2,5 cm. Al mes següent ja pot seguir els seus pares amb la vista dins d'un rang de 180º, i ja intenta agafar objectes. Quan arriba als 5 mesos ja pot passar-se objectes d'una mà a l'altra, els observa… i quan llença un objecte procura veure on va a parar.


D'aquesta manera, va millorant de mica en mica fins que assoleix una visió perfecta i pot reconèixer perfectament els seus papes.

Com es prepara?