{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Entre els 4 i 6 mesos de vida del menut començarem amb l'alimentació complementària i, per tant, començarem a introduir progressivament nous aliments.

Entre els 5-6 mesos començarem amb el puré, que substituirà la segona presa de llet (corresponent al dinar). El puré serà de patata, pastanaga i verduretes com la mongeta tendra, el carbassó, la carbassa, el porro… Però en aquesta etapa hem d'evitar les verdures de fulla verda com els espinacs o les bledes pel seu alt contingut de nitrats.

Pocs dies després d'haver-li donat verdures, podem introduir-li nous aliments com el pollastre (40-50g) cuit i triturat, que faran que el puré sigui més gustós i apetitós, sense oblidar serveix per completar l'aportació necessària de proteïna animal.

Als 7 mesos podem incorporar la vedella al seu puré i sempre en la mateixa quantitat que el pollastre. Ara que ja tenim més varietat d'aliments, hem de fer combinacions d'ingredients en la dieta del nostre petit. Per exemple, un dia li podem donar pollastre amb verdures; un altre dia, vedella amb arròs; un altre, pollastre amb verdures i patates…

És possible que al nostre menut al principi no li agradi el puré, que no té res a veure amb el gust de la llet materna o la llet de fórmula, molt més dolços. Per això, hem d'armar-nos de paciència i insistir perquè se'l mengi. Això sí, sempre oferint-li, perquè no se senti obligat.

Perquè el nostre fill accepti els purés, hem de triturar bé els aliments; així tindran una textura homogènia i fina, i de mica en mica anirem buscant una textura més gruixuda fins arribar finalment als trossets.

Com hem de preparar-li el puré?

Hem de coure les verdures, el pollastre, la vedella… Amb un rajolí d'oli en cru (uns 10 ml) i sense afegir-hi sal. Una vegada estiguin fetes, hem de retirar l'aigua i triturar únicament les verdures cuites, ja que en l'aigua hi queden substàncies de les verdures que no són recomanables per als nadons.
Espero que tots aquests consells us serveixin perquè el menut s'acabi el puré llepant-se els ditets

 

Com es prepara?