{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

He decidit publicar aquest apunt, perquè jo mateixa tenia dubtes de quan passar la meva filla del bressol al llit. Espero que us ajudi.
Acostuma a passar als dos o dos anys i mig, o quan el nen sent que al bressol ja no té tant d'espai per adormir-se o estirar-se, o simplement perquè té l'agilitat de poder llançar-se a terra i caure.


Molts nens, especialment els que tenen germans grans, pel simple desig d'imitar, volen fer i portar-se de la mateixa manera que el seu germà gran i acostumen a canviar abans.


Per animar i estimular els nostres fills, l'ideal és deixar-los col•laborar en tot el que fa referència al seu nou llit. El nen ha de poder ajudar a escollir el seu nou llit, a triar els colors i els estampats dels llençols nous (per exemple, els seus dibuixos preferits) i fins i tot ajudar a desmuntar el bressol i saber on es desarà.


Hi ha casos en què es necessita un període d'adaptació com el de l'escola o l'escola bressol, és a dir, que el nen s'acostumi progressivament a la nova situació. Mentre continua dormint a la nit al seu bressol, se l'ha de deixar que jugui o faci la migdiada al llit, fins que s'hi senti més segur i faci el canvi definitiu. Per descomptat, cal pensar en les baranes de seguretat, perquè no agafi por del seu nou llitet, encara que alguns experts opinen que no és necessari posar baranes, perquè ells aprenen a manejar l'espai del matalàs ràpidament. Ens aconsellen posar coixins al voltant del nen o algun altre mecanisme de seguretat.


Al mateix temps, també cal explicar-li els motius del canvi, valorant-ne sempre el creixement i la mida.


No deixis de portar-li al seu llit el nino, la manteta o la joguina amb què dormia al bressol.


El llit ideal és el que s'adapta al creixement dels nostres fills i a l'espai que tinguem a la seva habitació, amb un preu raonable, i que sigui funcional.


Consells per a la seva seguretat:


1- Que el llit no tingui cantonades punxegudes que puguin fer mal al nen.
2- Que al llit s'hi col•loqui una barana en un dels laterals o bé en tots dos per tal d'evitar que el menut pugui caure.
3- Que el capçal sigui tan senzill com sigui possible, tot evitant els barrots que representin algun perill per al nen.
4- Que entre el llit i el matalàs no hi quedin espais on hi càpiga una mà o un peu del nen.
5- Que el llit no sigui gaire alt per tal d'evitar riscos de cops als petits.

Com es prepara?