{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Per iniciar-me en el món dels apunts al blog he decidit parlar d'aquest tema. Fa un temps vaig llegir un article molt interessant sobre un estudi que parlava de com influeix el comportament dels pares en els nadons. En aquest cas parlaré del son.


Com és lògic i normal, la majoria d'apunts estan pensats per als nens, i és per això que vull donar una empenteta a la relació dels pares, que per desgràcia queda molt afectada amb l'arribada d'un nadó, amb tants canvis en tan poc temps.


Arriba un nadó i ens descol•loca la nostra vida i la relació de parella!


De sempre s'ha sabut que si una relació de matrimoni funciona bé, la majoria de coses van bé, la convivència és agradable, la felicitat flueix per tota la casa i tenim l'autoestima més alta. Algunes persones pensen que el fet d'estar vivint una relació marital negativa no afecta la vida del nadó nouvingut, però això no és cert. Des de ben petits aquest problema "pot" afectar el son en els nostres nadons.

El comportament dels pares i la seva forma de tractar els problemes de parella i d'enfrontar-s'hi influeixen en el futur comportament dels fills.


S'ha demostrat que els comportaments destructius(com hostilitat verbal, tons de veu elevats, insults, tristesa, culpar l'altre sobre determinats fets d'una manera negativa, etc.)provoca un desajust emocional en els nens, que després ho manifesten a l'hora de dormir amb problemes per agafar el son i per descansar de manera efectiva podent dormir durant llargues hores seguides. L'estudi es va fer en nadons de nou mesos fins als 18 mesos d'edat i, en aquesta última faceta, és on es va veure l'alteració del son.


Aquest estudi no explica quins mecanismes biològics hi ha al darrere de la unió entre els problemes de parella i els patrons de son; es comenta que la hipòtesi és que "l'ambient que sent el nen podria ser una cosa important per a un son tranquil i reparador".


Per això podem:

 

  • Canalitzar els nostres moments de ràbia i de frustració comptant com a mínim 20 mississipís (per dir alguna cosa); (podria ser el cas que l'altra persona no s'adonés dels seus errors respecte al nadó).
  • Compartir la càrrega de treball: fer rotatòria l'alimentació nocturna, les tasques de canvi de bolquer, les tasques d'inici de son, etc. (es pot entendre que fa referència a parelles en què tots dos treballen fora de casa o no).
  • Coneix-te a tu mateix/a pel que fa als teus hàbits de son: com t'agrada l'ambient, si et relaxes llegint... Així ho podràs transmetre al teu nadó i a la teva parella.
  • Temps per a tots dos sols: pot ser molt temptador bolcar-se completament en el nadó, especialment pel que fa a les mares que tenen el primer fill, però cal tenir en compte que s'ha de seguir nodrint la relació de parella. Busca algunes estones durant el dia per dir-li un simple "T'estimo", "Com estàs?", "Fes-me un petó/una abraçada", etc.

Hi ha milers de coses que es podrien fer per mantenir la relació de parella i evitar que perjudiqui l'entorn familiar, però s'han d'aplicar.


Espero que aquest apunt tan concís us hagi agradat.


Ara a debatre…

 

Com es prepara?