{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Tots pensem que els nens neixen sent dretans o esquerrans, però no és així, ja que aquesta tendència no apareix fins a la primera infància. Aproximadament als dos o tres anys, els nens fan servir indistintament les dues mans per a les seves tasques diàries: menjar, assenyalar, jugar… De totes maneres, alguns nens ja mostren una tendència a fer servir més una de les mans durant aquesta etapa. Però, generalment, la preferència per una mà o l'altra no es mostra fins als quatre o cinc anys.


Ser esquerrà no influeix en el desenvolupament de la intel•ligència, però pot influir en alguns aspectes de l'aprenentatge, perquè la nostra cultura està adaptada per a dretans, com podem comprovar en el cas de l'escriptura. Quan els nens esquerrans aprenen a escriure poden tenir algunes dificultats, ja que la mà va tapant el que va escrivint. Per tant, haurà d'adaptar-se a aquestes situacions. Necessitarà tolerància i paciència per part dels pares, perquè se li haurà d'ensenyar a moure's en activitats quotidianes, com tallar amb tisores o ganivet, menjar amb cullera o forquilla, fer servir les aquarel•les, escriure… Cal donar-los el material necessari perquè puguin comunicar-se millor, i actualment disposem de molts materials dissenyats específicament per a esquerrans.


Però aquest període d'adaptació sembla que aconsegueix que els nadons esquerrans aguditzin el seu enginy, perquè han de buscar solucions a les petites traves que els apareixen. A més, molts estudis demostren que els nadons esquerrans són més creatius que els dretans, ja que desenvolupen més parts del cervell. Així que, si el vostre menut és esquerrà i li agrada jugar amb els llapis i les pinturetes, potser esteu fent créixer tot un artista ;)

 

Com es prepara?