{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

La llet materna o bé, si no se n'hi pot donar, les de fórmula cobreixen les necessitats del lactant sa fins als 6 mesos de vida.


A partir d'aquesta edat, la llet com a únic aliment és insuficient i per aquesta raó als 4-6 mesos de vida es comença a introduir l'alimentació complementària, sota la supervisió del vostre pediatre i tot garantint sempre una aportació de mig litre al dia de lactis.


Els cereals solen ser un dels primers aliments sòlids que prenen els nens. Li aporten sobretot hidrats de carboni complexos, principal font d'energia.


Els cereals, igual que passa amb la resta de nous aliments, s'hauran d'anar introduint de manera progressiva i de mica en mica en forma de farinetes o purés, que s'incorporaran a la llet habitual (materna o llet d'inici o de continuació).
Aquests primers cereals per als menuts de 4-5 mesos hauran de ser sense gluten*, és a dir, blat de moro, arròs, tapioca, etc. A partir dels 6-7 mesos ja podrem començar amb els cereals amb gluten com el blat, la civada, el sègol, l'ordi i el triticale.
És important que consultis el teu pediatre abans d'introduir els diferents tipus de cereals en l'alimentació del teu petit.
 
Diversitat de cereals per a les farinetes


Actualment hi ha una gran varietat de cereals elaborats específicament per a les farinetes dels més menuts. En aquesta etapa no és aconsellable afegir-hi sucre, mel o xocolata perquè no s'acostumi a sabors massa dolços. Un petit truc: a partir dels 6 mesos, barreja un Mi Primer® Danone Natural amb cereals perquè el teu nap-buf provi noves textures i tasti nous gustos. Segur que li encanta!
A més, una vegada s'ha introduït el gluten en la seva dieta, podràs començar a donar-li galetes sense ou i pa perquè el nen es pugui anar adaptant a les diferents textures i després el canvi a aliments sense triturar sigui més fàcil.
 

 
* Aquestes recomanacions són les aconsellades normalment pels especialistes en nutrició infantil, però davant de qualsevol dubte et recomanem que consultis el teu pediatre.
La llet materna és el millor aliment per al nadó durant els 6 primers mesos de vida.

Com es prepara?