{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Cures edat de 0 a 5 mesos


Els primers dies després del part i amb el nadó a casa solen passar molt de pressa. Són dies que després es recorden amb afecte encara que aquest moment pugui semblar estressant pel sentiment d'inseguretat que acostuma a envair els pares novells.  Quan arribis a casa, el primer que has de tenir en compte és que el nadó necessita unes cures, però la mare també ha de descansar.


Per això, el nounat l'heu de cuidar entre tots dos, perquè la mare pugui descansar a estones. Entre les atencions més habituals hi ha la de donar menjar a la criatura, amb lactància materna si és possible, ja que és la més indicada per tots els especialistes, o amb lactància artificial si la materna no és possible. Per això, és important que abans de sortir de l'hospital la mare hagi pogut consultar tots els dubtes que tingui al pediatre, les infermeres o les auxiliars. No obstant això, una vegada fora de l'hospital pot anar a un grup de lactància on rebrà també molta ajuda.


Una altra de les cures del nadó en arribar a casa és la cura del melic. Segur que a la mare ja li han donat indicacions de com fer-ho a l'hospital. Generalment es recomana mullar el melic només una vegada al dia, aprofitant l'hora del bany, fins al dia que li caigui la pinça. L'hora del bany és un moment relaxant per al nadó en què l'aigua ha d'estar a una temperatura entre els 36 i els 37 graus.


Com posar el nadó a dormir és un altre dels temes estrella quan ja és a casa. Normalment es recomana que dormi de costat o panxa enlaire, però amb el matalàs lleugerament inclinat. També s'ha de vigilar que la temperatura de l'habitació de la criatura estigui entre els vint i els vint-i-dos graus aproximadament. Si posem alguna mena d'humidificador a l'habitació per evitar que es ressequi l'ambient, molt millor.


Recorda que és important que, quan ja sigueu a casa, tingui sempre les ungles ben curtes per evitar que pugui esgarrapar-se la careta. D'altra banda, aprofita el moment de canviar-li el bolquer per tenir aquest contacte pell amb pell tan necessari per establir el vincle amb el nouvingut. Finalment, recorda que la mare ha de descansar; l'ideal és que quan el nadó dormi la mare també ho faci, per estar descansada durant les preses.

Com es prepara?