{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Cal tenir en compte que cada nen és un món i això de començar als sis mesos és aproximat, tant pot ser una mica abans com una mica després. No cal preocupar-se si fins als set o vuit mesos només vol pit o biberó. En qualsevol cas, convé consultar sempre amb el pediatre els dubtes que tinguem. 

Jugar amb els aliments

Tot i que la llet continuarà sent l’aliment bàsic durant el seu primer any de vida, com dèiem, en el segon semestre comença l’alimentació complementària amb altres aliments. El més habitual és donar-los primer fruites i cereals i incorporar després les verdures, la carn, etc. Però, més que seguir l’ordre establert, és recomanable introduir aquests nous aliments d’un en un. Una bona pauta és deixar passar una setmana entre aliment i aliment, sobretot els primers mesos. És molt important no forçar el nadó a prendre un aliment que rebutja en un primer moment. És preferible tornar a intentar-ho en un altre moment perquè no ho percebi com una cosa desagradable.

Aquesta és la llista d’aliments que a partir dels 6 mesos podem oferir-li (sempre seguint les indicacions del pediatre):

  • Carn de pollastre i gall dindi.
  • Fruites com la taronja, el plàtan, la poma i la pera, i verdures com la pastanaga, la mongeta tendra, el carbassó, la carbassa i el porro.
  • Cereals sense gluten i amb gluten (en petites quantitats per comprovar que els tolera bé).
  • Llegums, es poden introduir a partir dels 13 mesos; es comença amb llenties i cigrons, al principi passats pel passapuré per treure’n la pell.
  • Ou i peix, s’introdueixen als 10 mesos. De l’ou, primer el rovell. Pel que fa al peix, blanc: lluç, gall, llenguado i rap.
  • Llet sencera i derivats lactis (iogurt, formatge, etc.), convé donar-ne a partir dels 12 mesos d’edat. Fins llavors és preferible que continuïn prenent pit o llet adaptada per a nadons.

Com es prepara?