{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Ensenyar als més petits de casa hàbits saludables és una tasca dels papes. Per aconseguir-ho, solen funcionar molt bé les rutines, és a dir, acostumar la mainada a unes tasques diàries que acabaran sent hàbits. També hi ha altres aspectes que poden ajudar a ensenyar bons hàbits als nens, com per exemple la imitació. Molts dels hàbits que adquireixen els nens els aprenen perquè veuen fer-ho a casa. Per exemple, menjar més verdures o fruita és un hàbit que els pares o els familiars els poden ensenyar fent-ho ells mateixos.  

Per ensenyar-los hàbits d'higiene pot ajudar molt animar els infants a seguir aquestes rutines juntament amb el pare i la mare. Per exemple, el moment de rentar-se les dents serà més divertit si el papa o la mama se les raspallen també. D'aquesta manera, rentar-se les dents acabarà sent una rutina a la qual s'acostumarà perquè en el seu moment va ser una cosa divertida. Per a l'hàbit de rentar-se les mans abans de menjar, els pares poden seguir aquesta mena de rutines de la mateixa manera. La imitació i el joc poden ser dos bons aliats dels pares a l'hora d'ensenyar bons hàbits als fills.

No obstant això, els pares sempre poden recórrer a altres vies que també solen funcionar molt bé, ja que la millor manera d'arribar a un infant és parlar el seu mateix idioma. És a dir, es pot arribar a la mainada a través de la imaginació, dels contes, de les històries o fins i tot amb els dibuixos animats. Una manera divertida és inventar un conte en què l'opinió de l'infant tingui molta importància i vagi influint directament en el seu desenvolupament. Els pares poden començar una història en què els hàbits que volen ensenyar-li tinguin un paper important i li poden anar preguntant al seu fill com vol que la història continuï, és a dir, fer un conte junts.

Com podeu veure, hi ha moltes maneres d'ensenyar hàbits saludables als nens. Possiblement a vosaltres se us ocorren moltes altres maneres que segur que funcionen molt bé. Les compartiu amb nosaltres?

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre