{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Ensenyar als més petits de casa hàbits saludables és una tasca dels papes. Per aconseguir-ho, solen funcionar molt bé les rutines, és a dir, acostumar la mainada a unes tasques diàries que acabaran sent hàbits. També hi ha altres aspectes que poden ajudar a ensenyar bons hàbits als nens, com per exemple la imitació. Molts dels hàbits que adquireixen els nens els aprenen perquè veuen fer-ho a casa. Per exemple, menjar més verdures o fruita és un hàbit que els pares o els familiars els poden ensenyar fent-ho ells mateixos.  

Per ensenyar-los hàbits d'higiene pot ajudar molt animar els infants a seguir aquestes rutines juntament amb el pare i la mare. Per exemple, el moment de rentar-se les dents serà més divertit si el papa o la mama se les raspallen també. D'aquesta manera, rentar-se les dents acabarà sent una rutina a la qual s'acostumarà perquè en el seu moment va ser una cosa divertida. Per a l'hàbit de rentar-se les mans abans de menjar, els pares poden seguir aquesta mena de rutines de la mateixa manera. La imitació i el joc poden ser dos bons aliats dels pares a l'hora d'ensenyar bons hàbits als fills.

No obstant això, els pares sempre poden recórrer a altres vies que també solen funcionar molt bé, ja que la millor manera d'arribar a un infant és parlar el seu mateix idioma. És a dir, es pot arribar a la mainada a través de la imaginació, dels contes, de les històries o fins i tot amb els dibuixos animats. Una manera divertida és inventar un conte en què l'opinió de l'infant tingui molta importància i vagi influint directament en el seu desenvolupament. Els pares poden començar una història en què els hàbits que volen ensenyar-li tinguin un paper important i li poden anar preguntant al seu fill com vol que la història continuï, és a dir, fer un conte junts.

Com podeu veure, hi ha moltes maneres d'ensenyar hàbits saludables als nens. Possiblement a vosaltres se us ocorren moltes altres maneres que segur que funcionen molt bé. Les compartiu amb nosaltres?

Com es prepara?