{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Els nadons ho aprenen gairebé tot per imitació; per tant, per ensenyar a les criatures a menjar amb coberts el més important és que vegin que els seus pares menjar amb coberts. Per això considero fonamental que els àpats es facin en família, tots a taula i, si és possible, que tots mengin el mateix, seguint una dieta equilibrada i rica en verdures i fruites. La millor manera perquè el nadó adopti bons hàbits és copiant el pare i la mare.

Tard o d'hora aprendran a fer servir els coberts. Cada nadó madura i creix al seu ritme. Pot ser que a partir dels set mesos vulgui agafar la cullera, possiblement sense posar-se-la a la boca amb menjar, és clar, però sí que se la mirarà i l'anirà agafant com una cosa habitual a taula i per menjar. Tot i que les criatures solen aprendre a agafar els coberts a partir dels deu o dotze mesos d'edat, ensenyar-los a utilitzar els coberts correctament costa temps, i ens ho hem de prendre amb paciència i sense pressionar-los.

El millor és deixar-los a la mà una cullera especial de nadons, que solen tenir una mida, textura i forma especial perquè la puguin agafar amb facilitat i perquè no es facin mal si la mosseguen amb les dentetes de llet. A més, hem de protegir el nadó amb un bon pitet i no omplir-li el plat excessivament de menjar.

Ensenya-li a agafar una mica de menjar amb la punta de la cullera i ajuda'l a posar-se-la a la boca. És probable que al principi acabis amb puré pertot arreu menys a la seva boca, però pots estar segura que aquest aprenentatge no és en va, ja que a poc a poc anirà agafant més destresa amb les manetes, fins que un dia ja sabrà posar-se el menjar a la boca ell tot sol. Aquell dia, celebra-ho i anima'l a continuar fent-ho. És recomanable que al principi utilitzi només la cullera; espera que sigui una mica més gran per donar-li una forquilla, tot i que també hi ha forquilles amb puntes arrodonides.

En qualsevol cas, un bon començament és deixar que experimenti amb una cullera especial per a la seva edat. Recordes quan va començar el teu fill a menjar solet?

Com es prepara?