{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Els nadons ho aprenen gairebé tot per imitació; per tant, per ensenyar a les criatures a menjar amb coberts el més important és que vegin que els seus pares menjar amb coberts. Per això considero fonamental que els àpats es facin en família, tots a taula i, si és possible, que tots mengin el mateix, seguint una dieta equilibrada i rica en verdures i fruites. La millor manera perquè el nadó adopti bons hàbits és copiant el pare i la mare.

Tard o d'hora aprendran a fer servir els coberts. Cada nadó madura i creix al seu ritme. Pot ser que a partir dels set mesos vulgui agafar la cullera, possiblement sense posar-se-la a la boca amb menjar, és clar, però sí que se la mirarà i l'anirà agafant com una cosa habitual a taula i per menjar. Tot i que les criatures solen aprendre a agafar els coberts a partir dels deu o dotze mesos d'edat, ensenyar-los a utilitzar els coberts correctament costa temps, i ens ho hem de prendre amb paciència i sense pressionar-los.

El millor és deixar-los a la mà una cullera especial de nadons, que solen tenir una mida, textura i forma especial perquè la puguin agafar amb facilitat i perquè no es facin mal si la mosseguen amb les dentetes de llet. A més, hem de protegir el nadó amb un bon pitet i no omplir-li el plat excessivament de menjar.

Ensenya-li a agafar una mica de menjar amb la punta de la cullera i ajuda'l a posar-se-la a la boca. És probable que al principi acabis amb puré pertot arreu menys a la seva boca, però pots estar segura que aquest aprenentatge no és en va, ja que a poc a poc anirà agafant més destresa amb les manetes, fins que un dia ja sabrà posar-se el menjar a la boca ell tot sol. Aquell dia, celebra-ho i anima'l a continuar fent-ho. És recomanable que al principi utilitzi només la cullera; espera que sigui una mica més gran per donar-li una forquilla, tot i que també hi ha forquilles amb puntes arrodonides.

En qualsevol cas, un bon començament és deixar que experimenti amb una cullera especial per a la seva edat. Recordes quan va començar el teu fill a menjar solet?

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre