{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

He decidit publicar aquest apunt perquè molts metges desaconsellen no escalfar els biberons dels nostres fills al microones. He llegit molt sobre el tema: uns diuen "que el microones no és tan dolent com el pinten" i d'altres, que "produeix càncer" a causa de les dioxines o el bisfenol A.


El Dr. Edward Fujimoto afirmava que no hem d'escalfar el menjar al microones en envasos de plàstic. Segons el doctor, això era vital no fer-ho sobretot amb els àpats que continguessin greixos. La combinació dels greixos, la calor i el plàstic faria que s'alliberessin dioxines i que aquestes passessin dels aliments al nostre organisme.


Per descomptat, tampoc no seria recomanable, segons les mateixes fonts, fer servir plàstic per cobrir els menjars calents, ja que el vapor, en condensar-se, faria caure gotes d'aigua, en les quals s'hi haurien concentrat les dioxines, sobre els aliments.


I us deveu preguntar: què són les dioxines?


Les dioxines són unes substàncies tòxiques i no biodegradables. La incineració d'escombraries (especialment plàstics i PVC) i la crema de combustibles fòssils com el carbó i el petroli són els responsables més habituals de l'alliberament d'aquests contaminants al medi ambient. Després arriba als humans especialment a través dels aliments animals grassos.


Què és el bisfenol A?


El bisfenol A, normalment abreujat BPA, és un compost orgànic amb dos grups funcionals. És un bloc disfuncional de molts plàstics i additius plàstics importants .


Un estudi desenvolupat per un grup de científics de la Facultat de Bioquímica i Ciències Biològiques de la Universitat Nacional Litoral (UNL), de Santa Fe (Argentina) i de la Tufts School of Medicine de Boston ha cridat l'atenció de les autoritats nord-americanes.
L'estudi ha comprovat que el bisfenol A s'allibera en escalfar aliments en alguns recipients plàstics, com els biberons, ja sigui al microones o al bany maria.


La recerca va ser publicada recentment a Endocrinology i comentada per la prestigiosa revista Nature.
L'estudi va determinar que, després d'exposar ratolins femella en gestació a dosis mínimes del químic i estudiar les alteracions produïdes en les seves cries, "el bisfenol A produeix efectes a llarg termini en la glàndula mamària que s'evidencien força després que hagi finalitzat l'exposició".


En els adults, l'exposició a BPA (bisfenol A) pot no ser perjudicial. Però el fetus durant la gestació i el nounat són molt més sensibles. Aquesta etapa és crítica per al creixement, desenvolupament i diferenciació d'òrgans i teixits.
Espero que us serveixi d'ajuda i que em comenteu què us sembla. Gràcies.
 

Com es prepara?