{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Tots somiem fer alguns dies de vacances fora de casa. Trencar la rutina, conèixer llocs nous, relaxar-se… Quan tens fills sempre hi ha alguns factors que cal tenir en compte per poder gaudir de les escapadetes amb la família. A continuació et detallem alguns consells útils perquè les vostres escapades d'aquest estiu siguin molt més agradables amb la canalla.


No t'emportis coses que no siguin imprescindibles


Tot el que t'emportis i no facis servir serà un esforç en va, val més comprar les típiques coses "per si de cas" al lloc de destinació que no pas carregar-les des de casa. A més, com més còmode de guardar i utilitzar sigui tot el que t'emportis, més fàcil serà d'adaptar a qualsevol espai.


Per al lavabo, emporta't una banyereta inflable, un canviador plegable i els productes necessaris per al trajecte. Tota la resta ho podràs comprar en la majoria de destinacions. No t'obsessionis amb la quantitat de roba del nen: sempre hi ha maneres de poder rentar-la si es taca, així que no cal tenir mudes per a cada dia. La documentació és bàsica quan viatgem; a més del DNI o passaport és important tenir les targetes sanitàries, les cartilles de vacunació i els papers de l'assegurança si en tenim. A més, sempre és útil portar una mica de farmaciola amb medicaments bàsics: antihistamínic, antipirètic, paracetamol i ibuprofèn, juntament amb altres productes com desinfectant, termòmetre o tiretes. Finalment, no hem d'oblidar l'important que és endur-se algun cotxet per passejar còmode.


Quin és el millor transport?


•    Vaixell: el principal inconvenient són els marejos. Si decideixes embarcar-te en un creuer has de tenir en compte que el programa és intens i pot ser cansat. Les tarifes per als més petits solen ser gratuïtes i és un bon lloc per relaxar-se sabent que estan més o menys controlats.


•    Tren: és còmode, permet d'aixecar-se i distreure's pels vagons. L'equipatge no es factura i sol ser pesat de carregar, per això convé vigilar amb el sobrepès.


•    Cotxe: és la manera més còmoda de portar l'equipatge sense restriccions. A més, pots establir la ruta de viatge segons el que necessitis en cada moment.


•    Avió: cada vegada hi ha més facilitats per viatjar amb nadons amb avió. No paguen fins als dos anys i els vols de llarga distància disposen de bressol. Consell: donar-li biberó o el pit durant l'enlairament i l'aterratge els ajuda a assimilar els canvis de pressió.


•    Autobús: és el menys còmode principalment per l'espai i perquè depenem de la ruta de parades establerta.
Una destinació adequada
Finalment, has de saber que qualsevol destinació és adequada si creus que la teva família està preparada per adaptar-s'hi. El més important és pensar bé en els possibles inconvenients, fixar un pressupost i tenir clar quin és l'objectiu del viatge: descansar, conèixer món, divertir-se…


Esperem que gaudeixis molt de les vostres vacances amb el nadó i que els consells que t'hem donat us serveixin perquè tot surti rodó.

Com es prepara?