{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Per això, cada vegada més persones confien en les escoles de mares i pares. Aquests són alguns dels principals coneixements que els pares poden aprendre i desenvolupar en aquests centres-aules, depenent dels diferents trams d’edat dels fills. 

De 0 a 6 anys

És vital que el nen adquireixi autonomia, hàbits i autocontrol. En una societat que dóna prioritat a la satisfacció immediata dels desitjos, els pares han de preparar-se per respondre de manera adequada a la frustració dels fills. Amb el temps, acaben comportant-se de manera assertiva, i fins i tot desobeeixen, tot i que anhelen ser bons i afectuosos. Els pares han de fixar els hàbits i les conductes adequades i, per fer-ho, cal que donin exemple.

De 7 a 12 anys

En el procés de desenvolupament emocional i de construcció de la identitat del fill, els pares haurien d’aprendre a reforçar els punts forts de la seva personalitat i a treballar aquells més febles.

L’amistat sorgeix al final d’aquesta etapa. Per això, segons els experts és necessari fomentar la lleialtat i la generositat amb els amics. D’altra banda, també cal procurar-los sempre estabilitat i seguretat, amb unes normes molt clares.

De 13 a 16 anys

Durant la preadolescència és necessari reforçar la identitat i l’autoestima, perquè l’adolescent tendeix sempre a voler agradar als seus companys, cosa que podria conduir-lo per camins equivocats.

Per això és tan important la família en el reforçament de la personalitat. Les regles han de ser clares, però, alhora, els fills necessiten el seu propi espai per actuar amb iniciativa.

De 17 a 18 anys

En aquesta etapa de canvi, el jove haurà de prendre decisions que determinaran el seu futur: si vol treballar o què vol estudiar. Haurà d’aprendre a organitzar-se i a actuar amb responsabilitat. Haurà d’assumir les conseqüències dels seus actes, tant els intencionats com els no intencionats, i els pares hauran de ser al seu costat en tot aquest procés.

Com es prepara?