{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

 • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

 • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Tan tradicional és guarnir l'arbre de Nadal com fer el pessebre. Tots dos elements han esdevingut una part imprescindible de la decoració nadalenca, i cada any ens aporten el toc festiu que tant ens agrada. A més a més, on posaríem els regals si no és sota l'arbre o el pessebre? Aquestes festes us proposem fer-ho de manera diferent: què us sembla fer-vos el vostre propi pessebre? Pot ser una activitat ideal per compartir amb els nens, perquè els treballs manuals sempre fomenten la concentració i la imaginació, però també és una manera econòmica de divertir-nos. 

Com es construeix un pessebre casolà

Si som traçuts podem fer les figuretes amb argila, però com que l'objectiu és que als nens els sigui fàcil i que s'ho passin bé, farem aquest pessebre amb rotlles de cartró.

Materials per al pessebre:

 • 7 rotlles de cartró de paper higiènic
 • Una capsa de sabates gran
 • Paper arrissat o retalls vells
 • Cartolina groga
 • Cartolina blava
 • Cotó
 • Cola
 • Tisores
 • Retoladors de colors
 • Paper de regal
 • Cel·lofana

Pas a pas:

Per començar a construir el nostre pessebre començarem fent primer el portal. Per fer-lo farem servir la capsa de sabates, però no la tapa. La folrem per fora amb paper de regal, si pot ser de color marró, i enganxem les vores del paper amb cel·lofana. Tallem la cartolina blava fent una mena de cortineta que penjarem de la part superior de la capsa, de banda a banda. Retalla-la deixant la vora recta i fent unes punxes o serrells.

Després fem el cel del nostre pessebre. Dibuixa una estrella fugaç a la cartolina groga i retalla-la també per enganxar-la just a la meitat superior de la capsa. Ja tenim el portal fet!

Les figures del pessebre

Ara toca donar vida al nostre pessebre: amb un retolador negre traça un cercle al voltant del rotlle que comprengui unes tres quartes parts del rotlle de cartró. La part més petita serà la cara, així que pots començar a pintar-la i a dibuixar-hi els trets. La part més gran del rotlle serà el cos dels personatges. Pintem els vestits del color que més ens agradi. Maria, Josep, el nen, Melcior, Gaspar, Baltasar i l'àngel.

Recorda que no totes les figures han de ser de la mateixa mida: talla una mica el rotlle de la mare de Déu i per la meitat el del nen Jesús, però abans de pintar-los, és clar!

Per als cabells dels personatges podem utilitzar llana de colors, però si no en tens, n'hi ha prou amb pintar-los també amb els retoladors.

Quan ja estiguin pintades les figures, dibuixem tres corones a la cartolina groga, les retallem i les enganxem a les figures dels Reis Mags. Amb les restes de cartolina blava, dibuixem unes ales i les enganxem a l'àngel per darrere.

Per a les barbes dels Reis o els cabells de l'àngel pots utilitzar uns trossets de cotó, fins i tot pots fer una ovella amb un altre rotlle de cartró i recobrir-la amb cotó perquè sigui més realista. Finalment, utilitzem el paper arrissat o els retalls per fer les capes dels Reis: enganxa un tros de roba darrere dels rotlles de paper.

Posem les figuretes al portal i si volem hi afegim algun element, com ara paper de plata per simular el riu, pedretes, palla… Ja tenim el nostre propi pessebre casolà!

Com es prepara?